Δήμος Τρικκαίων

Τρίκαλα - ΠΑΔΥΘ: Συνάντηση δυτικο-Θεσσαλών Δημάρχων για ανακύκλωση - απορρίμματα

13 Σεπτεμβρίου 2019

 

Ενημερωτική αλλά άκρως ουσιαστική, η συνάντηση των Δημάρχων και στελεχών Δήμων της δυτικής Θεσσαλίας για την ΠΑΔΥΘ. Η Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας αποτελεί μια σημαντική για όλη τη χώρα απόδειξη, της συνεργασίας, της διάθεσης και της θέλησης για επίλυση προβλημάτων στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων και της ανακύκλωσης. Το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Σεπτεμβρίου 2019 με πρόσκληση του προέδρου της εταιρείας και Δήμαρχου Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, έγινε η πρώτη συνάντηση των νέων δημοτικών αρχών στα γραφεία της εταιρείας, στα Τρίκαλα.
Ο κ. Παπαστεργίου εξήρε το έργο της ΠΑΔΥΘ, αναφέρθηκε στην ουσία της συνεργασίας, στα βήματα που έχουν γίνει σε τομείς ανακύκλωσης, διαχείρισης απορριμμάτων, στη νέα Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ), στην ετοιμότητα για τα «πράσινα σημεία». Ακολούθησε αναλυτική οικονομική και τεχνική ανάλυση από τον κ. Ορέστη Πλιάσα, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, και στελέχη της.

Εμφαση δόθηκε στους τρόπους αποκομιδής απορριμμάτων, στο κόστος, στην ανακύκλωση, στην προετοιμασία για το μεγάλο περιβαλλοντικό έργο της ΜΕΑ των 32.εκ. € και για τα «πράσινα σημεία», αλλά και για άλλες δράσεις.
Εξάλλου, σύντομα θα πρέπει τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Τρικάλων και Καρδίτσας να ορίσουν τους εκπροσώπους τους στο ΔΣ της εταιρείας, ώστε αυτή να προχωρήσει απρόσκοπτα και με μεγαλύτερη ζέση στα έργα για το περιβάλλον στη δυτική Θεσσαλία.
Στη συνάντηση, εκτός του «οικοδεσπότη» κ. Παπαστεργίου και του αντιδημάρχου Τρικκαίων κ. Γιώργου Ζιώγα, παραβρέθηκαν οι Δήμαρχοι, Μουζακίου Φάνης Στάθης, Παλαμά Γιώργος Σακελλαρίου, Μετεώρων Θοδωρής Αλέκος, Λίμνης Πλαστήρα Παναγιώτης Νάνος και Σοφάδων Θανάσης Σκάρλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου κ. Μαρία Καραμπέκου, οι αντιδήμαρχοι, Καρδίτσας κ. Ηλίας Σχορετσανίτης και Σωτήρης Αντωνίου, Αργιθέας κ. Ηλίας Τσιατσιάνης, Μετεώρων κ. Βασίλης Τσίκαρης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αργιθέας κ. Δημήτρης Καμπούρης και Κώστας Γραμμένος.

 

Από το γραφείο Τύπου