Δήμος Τρικκαίων

Τρίκαλα: Ποδόσφαιρο ενάντια στον ρατσισμό

23 Ιουνίου 2021

Χωρίς να έχει σημασία το αποτέλεσμα ή το ποδοσφαιρικό θέαμα, η κίνηση και η πράξη είχαν ουσία. Με πρωτοβουλία του Γραφείου Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας του Τμήματος Ασφαλείας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων και τη συνεργασία της e-Trikala Α.Ε. και του Δήμου Τρικκαίων, διοργανώθηκε φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου. Τις – στα «χαρτιά» και μόνο αντίπαλες – ομάδες αποτελούσαν, μικτή ομάδα στελεχών του Δήμου Τρικκαίων και του Γραφείου Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, και ομάδα προσφύγων & αιτούντων άσυλο. Οι πρόσφυγες φιλοξενούνται στα Τρίκαλα μέσω της e-Trikala Α.Ε. στο πλαίσιο του προγράμματος πρόγραμμα ESTIA.
Κυρίως όμως, οι αγώνας ανέδειξε την ουσία της φιλοξενίας των προσφύγων και αιτούντων άσυλο, οι οποίοι χάρηκαν τον αγώνα περισσότερο από τον καθένα. Ηταν μια διοργάνωση που αφορούσε στο να τιμηθεί και στα Τρίκαλα η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, δίνοντας το μήνυμα «Όχι στον Ρατσισμό», όπως ανέγραφε και το σχετικό πανό με το οποίο φωτογραφήθηκαν οι δύο ομάδες.

Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων μετείχαν στη μικτή ομάδα οι σύμβουλοι κ. Ακης Αναστασίου, Μιχ. Λάππας, Γ. Λουλές.
Πριν την έναρξη του αγώνα, ο διευθυντής της Δ.Α. Τρικάλων. κ. Στ. Νίντος επέδωσε αναμνηστικό δώρο στον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου για τη συνεργασία σε όλα τα ζητήματα σχετικά με τους πρόσφυγες. Επίσης αναμνηστικά επιδόθηκαν από τους αστυνομικούς στην e-trikala ΑΕ και σε εκπρόσωπο των προσφύγων.
Για την ιστορία πάντως, η μικτή ομάδα νίκησε την ομάδα προσφύγων με σκορ 6-3.

Παραβρέθηκαν επίσης από την ηγεσία της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, ο Β’ Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Δημήτριος Μήτραινας, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Τρικάλων Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Λιούρας Γεώργιος, ο Διοικητής Εξωτερικής Φρουράς του Κ.Κ. Τρικάλων Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Αθανάσιος Κάππας, ο Προϊστάμενος του Γραφείου Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας Αστυνόμος Β’ κ. Αριστοτέλης Σιακαβάρας.

Από την πλευρά του Δήμου Τρικκαίων παραβρέθηκαν, οι αντιδήμαρχοι Εφη Λεβέντη Έφη και Γ. Ζιώγας και ο Δ/νων Σύμβουλος της e-Trikala A.E. κ. Οδ. Ράπτης.

Ο αγώνας διεξήχθη στο FOOTBALL FACTORY στις Καρυές, με την ευγενική προσφορά και φιλοξενία του κ. Ακη Βαΐου, τον οποίο οι διοργανωτές ευχαριστούν δημοσίως.
Παρόμοιες ευχαριστίες αποδίδονται και στον εθελοντή γιατρό του αγώνα, Ειδικό Αλλεργιολόγο, Ηλία Καραμαγκιόλα, στον διαιτητή κ. Νικόλαο Αβραάμ, στον κ. Λεωνίδα Καρακικέ και σε όλους, όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Από το γραφείο Τύπου