Δήμος Τρικκαίων

Τρίκαλα: «Πόλη που μαθαίνει» και με την ΟΥΝΕΣΚΟ

18 Ιουνίου 2018
Οι καλές πρακτικές του Δήμου Τρικκαίων στην τεχνολογία παρουσιάστηκαν σε συνέδριο του Δικτύου Πόλεων που Μαθαίνουν

 

 

 

Σε πανευρωπαϊκή συνάντηση Δήμων συμμετεχόντων σε Δίκτυο της ΟΥΝΕΣΚΟ μετέφερε τις καλές πρακτικές του ο Δήμος Τρικκαίων. Επρόκειτο για τη συνάντηση “Λάρισα 2018 – 1ο Θερινό Σχολείο” για τις Πόλεις που Μαθαίνουν, που αφορά σε πανευρωπαϊκή συνάντηση των πόλεων και Δήμων που μετέχουν στο Δίκτυο Πόλεων που Μαθαίνουν. Ένα δίκτυο, στο οποίο ήδη από το 2016 μετέχει ο Δήμος Τρικκαίων, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οπότε, το περασμένο Σάββατο 16 Ιουνίου, στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Βιόπολις), στο Συμπόσιο – Διεθνής συνάντηση ανοικτή για το κοινό, ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων κ. Ακης Αναστασίου παρουσίασε αυτές τις καλές πρακτικές. Στη σχετική ενότητα για τις νέες τεχνολογίας, ο κ. Αναστασίου αναφέρθηκε επισταμένως σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση και τις δράσεις του Δήμου, σε συνδυασμό με την καινοτόμα προσπάθεια. Για παράδειγμα, η δωρεά των 200 κιτ ρομποτικής στα σχολεία, οι πρόσθετες δράσεις για τη διά βίου μάθηση από την πρωτοβάθμια ακόμη εκπαίδευση, αλλά και το Smart Trikala, οι καινοτόμες πρακτικές για τη βιώσιμη κινητικότητα και  γενικότερα για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.

Η εισήγηση συγκέντρωσε το μέγιστο ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, καθώς ο Δήμος Τρικκαίων προωθεί την καινοτομία και σε επίπεδο τεχνολογίας και σε επίπεδο εκπαίδευσης, που είναι το αντικείμενο της ένταξής του στο εν λόγω Δίκτυο.
Στη διεθνή αυτή συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πόλεων από Πορτογαλία, Γαλλία, Ιρλανδία, Φινλανδία, Τουρκία και, βεβαίως, Ελλάδα. Από τον Δήμο Τρικκαίων παραβρέθηκαν επίσης ο προϊστάμενος του τμήματος Παιδείας κ. Νίκος Μπατατέγας και το στέλεχος του Δήμου κ. Βάνα Αντωνιάδου.
Από το γραφείο Τύπου