Δήμος Τρικκαίων

Τρίκαλα: Συνεχείς δράσεις για πεζούς, ποδηλάτες και ΑμεΑ

29 Σεπτεμβρίου 2016
Μόνιμα οφέλη για τους ποδηλάτες, τους πεζούς και ΑμεΑ, αποκόμισαν τα Τρίκαλα από τη Εβδομάδα Κινητικότητας. Ο Δήμος Τρικκαίων είχε σχεδιάσει, εκτός από τις πλούσιες εκδηλώσεις, και σειρά μέτρων για την πραγματική βιώσιμη κινητικότητα.

Τα μέτρα αυτά έχουν ήδη γίνει πράξη.
Συγκεκριμένα:
– Τοποθετήθηκε φανάρι για τα ποδήλατα στη γωνία των οδών Καποδιστρίου και Ασκληπιού. Θα τοποθετηθούν άλλα δύο: στη διασταύρωση των οδών Καποδιστρίου και Καρδίτσης, και στη γέφυρα Γούρνας.
– Τοποθετήθηκε σύστημα ηχητικής ειδοποίησης για τυφλούς σε φανάρια, στον κόμβο των οδών Κοραή, Κανούτα και Καλαμάτα. Το σύστημα λειτουργεί με τηλεχειρισμό και τα μέλη του Συλλόγου Τυφλών ξεκινούν τη σχετική εκπαίδευση
– Κατασκευάστηκαν άλλες τρεις ράμπες για ΑμεΑ: στην αρχή της οδού Ασκληπιού (πεζογέφυρα), και άλλες δύο προς τη ΔΕΥΑΤ
– Εγινε σήμανση του ποδηλατοδρόμου της οδού Καλαμπάκας, προς το παρόν με σήματα και οι εργασίες συνεχίζονται με χάραξη σημάτων στο οδόστρωμα.
– Γίνονται συνεχείς εργασίες και διαγραμμίσεις στον νέο ποδηλατοδρόμο στο κέντρο της πόλης.
– Τοποθετήθηκε ακόμη ένα ποδηλατοστάσιο στην αρχή του πεζοδρόμου της Ασκληπιού, αυξάνοντας τις επιλογές για τους ποδηλάτες.
Με όλες αυτές τις ενέργειες, ο Δήμος Τρικκαίων καθιστά μόνιμες τις δράσεις για τη βελτίωση των συνθηκών που συμβάλλουν σε μια πιο ανθρώπινη πόλη.
Ο σεβασμός στον πεζό, τον ποδηλάτη, τους συμπολίτες ΑμεΑ, η συνεχής βελτίωση των συνθηκών, σε συνδυασμό με το ότι ο κάθε πολίτης θεωρεί ως δική του υπόθεση την υπεράσπιση του δικαιώματος στη βιώσιμη πόλη, είναι προτεραιότητα του Δήμου Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου