Δήμος Τρικκαίων

Τρικαλινοί άνοιξαν τα σπίτια τους για πρόσφυγες

15 Μαρτίου 2016
Περίσσευμα αγάπης, πραγματική φιλοξενία, ουσιαστική αλληλεγγύη και ανθρωπιά. Όλα αυτά συμπυκνώνονται στις πράξεις τρικαλινών, που άνοιξαν τα σπίτια τους για πρόσφυγες, επεκτείνοντας τις δράσεις του Δήμου Τρικκαίων.

Το δράμα των ανθρώπων, των Σύρων που έφυγαν από την κόλαση του πολέμου, άγγιξε τους πάντες. Και ορισμένοι, προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα: ζήτησαν να προσφέρουν το σπίτι τους. Και το προσέφεραν. Χθες, Δευτέρα – σημαδιακά, αρχή της Σαρακοστής -, μια οικογένεια φιλοξένησε 12 άτομα, για ημερήσια φροντίδα. Έκαναν ντους, έπλυναν τα ρούχα τους, έφαγαν μαγειρεμένο φαγητό. Και ένιωσαν, έστω για λίγο, μια «ζεστασιά» . Αυτή που άφησαν πίσω τους, όταν ξέσπασε ο πόλεμος.

Και μια άλλη οικογένεια, προσέφερε ένα σπίτι που διαθέτει, για διαμονή ατόμων. Ετπά άτομα χθες, Δευτέρα, κοιμήθηκαν στο άδειο σπίτι που δεν χρησιμοποιείται από κανέναν. Και, όπως ανέφεραν οι ιδιοκτήτες, οι πρόσφυγες μπορούν να μείνουν ελεύθερα σε αυτό, για όσο διάστημα θέλουν, μέχρι να φύγουν από τα Τρίκαλα.
Ηδη, επίσης, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και από άλλους τρικαλινούς, που επιθυμούν να προβούν σε παρόμοιες ενέργειες. Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει ότι το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2431079995.
Ευχαριστεί, δε, θερμότατα, τους συμπολίτες που επιδεικνύουν αυτή την αξιέπαινη συμπεριφορά.

Θανάσης Μιχαλάκης

Για το γραφείο Τύπου