Δήμος Τρικκαίων

Τρικαλινή αθλήτρια του Lacross στους Πανευρωπαϊκούς

10 Ιουλίου 2019

Ο HELLAS LACROSSE είναι ένας οργανισμός ο οποίος δημιουργήθηκε πριν από 2 περίπου χρόνια με σκοπό να αποδώσουμε  τιμή στις ελληνικές μας ρίζες σε συνδυασμό με την αγάπη μας για το άθλημα του λακρός. Η Cathy Samaras και ο John Kanaras έχουν συνδέσει ολόκληρη τη ζωή τους με το άθλημα, είτε ως παίκτες, καθηγητές Φυσικής Αγωγής ή προπονητές. Τώρα που το Λακρός αναγνωρίστηκε ξανά ως Ολυμπιακό Άθλημα από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή το όραμά μας ευθυγραμμίζεται στον παρακάτω κοινό στόχο:

«Στοχεύουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να δημιουργήσει ομάδες Λακρός ανδρών και γυναικών για τους Ολυμπιακούς του 2028».

Το άθλημα του λακρός συνδυάζει στοιχεία ποδοσφαίρου, μπάσκετ και  χόκεϋ στο χόρτο, με μόνη διαφορά ότι χρησιμοποιείται ένα μπαστούνι με δίχτυ για να γίνει πάσα της μπάλας.

Το HELLAS LACROSSE έχει μέχρι στιγμής προπονήσει περισσότερους από 1500 αθλητές, καθηγητές Φ. Αγωγής καθώς και αφοσιωμένους παιδαγωγούς. Τους τελευταίους 24 μήνες έχουμε πραγματοποιήσει προπονήσεις σε 4 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας καθώς και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα: στο κολλέγιο Ανατόλια (2 φορές), στη Γεωργική Σχολή (2 φορές) και στα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη (1) στη Θεσσαλονίκη, στα Εκπαιδευτήρια Δούκα (2 φορές) και Πλάτωνα (1) στην Αθήνα, στα Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη (4) στη Λάρισα, στα Εκπαιδευτήρια Αθηνά(1) στα Τρίκαλα και φυσικά στην Πανεπιστημιακή Σχολή ΣΕΦΑΑ των Τρικάλων (6 φορές!) που αποτέλεσε τον πρώτο τόπο φιλοξενίας για μας και σύμμαχο, μαζί με τον Δήμο Τρικκαίων που είναι δίπλα μας σε κάθε βήμα.

Τον περασμένο Απρίλιο (12-16/4-19) εξορμήσαμε για ένα ακόμη κύκλο εντατικών προπονήσεων σε Θεσσαλονίκη, Τρίκαλα και Αθήνα, επίσημοι προσκεκλημένοι του Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ένωσης Γυμναστών Β. Ελλάδας (ΕΓΒΕ) όπου διεξήγαμε σεμινάριο πάνω  στο άθλημα του λακρός στις 17.00 -18.30 το απόγευμα του Σαββάτου 13 Απριλίου 2019 καθώς και προπονήσεις ακολούθως, με τη συμμετοχή πολλών σπουδαστών αλλά και νυν καθηγητών Φ. Αγωγής.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω προσπαθειών, που σημειωτέον έχουν λάβει χώρα καθαρά εθελοντικά και με βάση το γεγονός ότι η πρώην Πρόεδρος της Γυναικείας Ομοσπονδίας Λακρός στις ΗΠΑ και νυν Πρόεδρος της Hellas Lacrosse Association Cathy Samaras και η οικογένειά της τιμούν και επιθυμούν να προβάλλουν τις ελληνικές ρίζες τους, είναι η δημιουργία δειλά δειλά μιας ομάδας που αποτελείται  από 7 Ελληνίδες αθλήτριες που είδαν και αγάπησαν το λακρός και 6 Ελληνοαμερικανίδες, οι οποίες είναι έτοιμες να εκπροσωπήσουν για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ τα Ελληνικά Εθνικά χρώματα στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στη Νετάνια του Ισραήλ.

Στην ομάδα αυτή πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει μια Τρικαλινή συμπολίτισσά μας, η Ελένη Τσιάντα, παίκτρια της Πρωταθλήτριας Γυναικείας Ομάδας Ποδοσφαίρου του ΑΟΤ Τρίκαλα,  η οποία έχει ξεχωρίσει για το ταλέντο και το ήθος της από την πρώτη στιγμή. Για το λόγο αυτό θα αποτελέσει τη μία αρχηγό της ομάδας, με δεύτερη την Christina Daniskas, τερματοφύλακα.

Περισσότερα νέα λοιπόν θα ακολουθήσουν προσεχώς, μετά το πέρας της αποστολής, η οποία ευελπιστούμε να είναι επιτυχής και να αποτελέσει την έναρξη πολλών παρόμοιων εξορμήσεων στο εγγύς μέλλον.

Οι ευχές όλων θα συντροφεύουν τη νεοσύστατη αυτή ομάδα – με το Τρικαλινό παιδί στα σπλάχνα της – να λάμψει και να διακριθεί εκτός των συνόρων εκπροσωπώντας επάξια την πατρίδα τους.

Εξάλλου, μέλημα όλων μας είναι να ακολουθήσουν και άλλα παιδιά το παράδειγμα της Ελένης και να βρουν διεξόδους μέσω του καινούργιου αθλήματος του λακρός στη χώρα μας και όχι μόνο! Πιστεύουμε αληθινά ότι η αρχή έγινε, οι βάσεις έχουν μπει και θα απολαύσουμε καρπούς σύντομα..

Ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά τον Δήμαρχο κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, τον οποίο ευχαριστούμε για μία ακόμη φορά,  και ορισμένα επιλεγμένα αρχεία της διετούς δράσης της Ομοσπονδίας μας.

Εκ μέρους της Hellas Lacrosse Association

Με τιμή,

Μαρία Σαμαρά • Regional Manager • Hellas Lacrosse Association