Δήμος Τρικκαίων

Τρικαλινή δημοτική σύμβουλος σε επιμόρφωση για τον ρόλο των γυναικών στην πολιτική

23 Ιουνίου 2017
Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί για τον Δήμο Τρικκαίων η επιλογή της δημοτικής συμβούλου κ. Βασιλένας Μητσιάδη σε πρόγραμμα επιμόρφωσης για την ενίσχυση του ρόλου της γυναίκας στη δημόσια ζωή.

Πρόκειται για 18ημερο πρόγραμμα (5-23 Ιουνίου 2017) που διοργανώνει το Ινστιτούτο Διεθνούς Εκπαίδευσης του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με 22 συμμετέχουσες από ισάριθμες χώρες (Ινδία, Ιρλανδία, Κιργιστάν, Κίνα, Μεξικό, Νορβηγία, Φιλιππίνες, Ινδία κ.α.). Οι συμμετέχουσες, διαφορετικών ηλικιών και επιπέδου εργασιακής εμπειρίας ή/και συμμετοχής στα κοινά, γνώρισαν τα στοιχεία του τρόπου διοίκησης και συμμετοχής των γυναικών στις ΗΠΑ. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Change Makers: Women in Social and Political Sectors A Multi-Regional Project» (σε ελεύθερη μετάφραση: Κάνοντας την αλλαγή. Γυναίκες σε κοινωνικούς και πολιτικούς τομείς. Ένα πολυεθνικό πρόγραμμα) και χρηματοδοτείται πλήρως από τους διοργανωτές.
Στην πρώτη φάση του προγράμματος, σε Ουάσινγκτον και Φιλαδέλφεια, οι συμμετέχουσες ενημερώθηκαν ζητήματα γενικής πολιτικής της αμερικανικής χώρας σε θέματα διοίκησης, δικαιωμάτων των γυναικών, αντιμετώπισης – επίλυσης προβλημάτων και υποστήριξης λόγω διακρίσεων σε γυναίκες.
Η ομάδα, στην οποία μετείχε η κ. Μητσιάδη, στο Λούισβιλ, ασχολήθηκε πιο συγκεκριμένα με την αμερικανική εμπειρία στην προώθηση της συνεισφοράς των γυναικών σε θέματα εργασιακά και δημόσιας ζωής. Εξετάστηκαν, επί της ουσίας, τρόποι ανάδειξης του ρόλου των γυναικών στα κοινά, με έμφαση στις εφαρμοζόμενες πολιτικές, ειδικά για ζητήματα εκπαίδευσης, υγείας, οικονομικών ευκαιριών.
Από το γραφείο Τύπου