Δήμος Τρικκαίων

Τρικαλινό στιλ με vintage αυτοκίνηση! (73 φωτο)

9 Οκτωβρίου 2016
Τα Τρίκαλα έχουν στυλ…. και στα vintage αυτοκίνητα! Και το απέδειξαν, καθώς ο Δήμος Τρικκαίων φιλοξένησε το 5ο Ιστορικό Ράλι Ολύμπου 2016 (τερματισμό και απονομές).

Στην κεντρική πλατεία, μπροστά στο ρολόι αντίστροφης μέτρησης για τον 6ο Μύλο των Ξωτικών,  δεκάδες ιστορικά και σημαντικά αυτοκίνητα διαφόρων εποχών μάγεψαν τρικαλινούς και επισκέπτες. Ford Mustang και Taunus, Tillman, Ferrari πολλών…κυβικών, Jaguar, BMW («μπέμπες» και από τη σειρά «5»), Toyota, Alfa Romeo,  Datsun, Mercedes-Benz, Renault Farma (!), «Σκαραβαίοι», 2CV, Peugeot…αυτοκίνητα με προσωπικότητα, με ουσία, με ιστορία.
Αυτοκίνητα που είχαν ξεχωριστό ρόλο στην ιστορία της αυτοκίνησης, έγιναν αντικείμενο θαυμασμού από πλήθος τρικαλινών και επισκεπτών που απόλαυσαν την όμορφη ηλιόλουστη μέρα. Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου συνομίλησε με τους μετέχοντες στο ράλι,  υποδεχόμενος μια επιτυχημένη διοργάνωση, από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και τη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας, με την υποστήριξη της FIVA, της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), του Συλλόγου Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και της Εθελοντικής Οργάνωσης «ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΙΒΩΤΟΣ», υπό την αιγίδα της  Περιφέρειας  Θεσσαλίας και των Δήμων Λάρισας, Φαρκαδόνας,  Τρικκαίων και Καλαμπάκας.
Το διήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου 2016 οι «καλλονές» περιηγήθηκαν στη διαδρομή από τη Λάρισα μέχρι τα Μετέωρα και τη λίμνη Πλαστήρα, με κατάληξη τα Τρίκαλα. Μέχρι αργά το απόγευμα της Κυριακής, εκατοντάδες φωτογραφήθηκαν,  περιεργάστηκαν, νοστάλγησαν και θαύμασαν τα αυτοκίνητα που σημάδεψαν το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και τους ιδιοκτήτες.

Από το γραφείο Τύπου