Δήμος Τρικκαίων

Τρικαλινό "ΣΤΟΠ στην εμπορία ανθρώπων"

21 Οκτωβρίου 2018
Συμμετοχή τρικαλινών στην παγκόσμια εκστρατεία ενάντια στο trafficking

Με τη δράση «Τα Τρίκαλα Περπατούν για την Ελευθερία», ο Δήμος Τρικκαίων, το Δίκτυο Εθελοντών και η ΜΚΟ Α21, μετείχαν στην παγκόσμια εκδήλωση ενάντια στην εμπορία ανθρώπων. Τρικαλινές και τρικαλινοί, το απόγευμα του Σαββάτου 20 Οκτωβρίου 2018 μετείχαν στη συμβολική κινητοποίηση, που περιελάμβανε πεζοπορία εντός του κέντρου της πόλης εν είδει πικετοφορίας, με μηνύματα ευαισθητοποίησης ενάντια στο μέγιστο αυτό πρόβλημα. Χαρακτηριστικό ένα εξ αυτών: Γλιτώνει μόνο το 1% των ανθρώπων που πέφτουν θύματα trafficking.

Η πεζοπορία, που διοργανώθηκε ενάντια στη σύγχρονη δουλειά, κινήθηκε στο βασικό τρίγωνο του κέντρου των Τρικάλων, με το μήνυμα να είναι σαφές και ευδιάκριτο. Η δε τηλεφωνική γραμμή 1109, που λειτουργεί για όλη τη χώρα, δίνει τη δυνατότητα παροχής ενημέρωσης, πληροφόρησης και καταγγελιών για το σοβαρό αυτό θέμα.

Με τη δράση του Σαββάτου, τα Τρίκαλα έγιναν τμήμα της παγκόσμιας προσπάθειας, να αυξηθεί η ενημέρωση και να μειωθεί το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων. Σε επόμενο διάστημα, σχεδιάζονται πρόσθετες δράσεις, καθώς ήδη, την περασμένη άνοιξη, είχε πραγματοποιηθεί σχετική ενημερωτική ημερίδα.

Από το γραφείο Τύπου