Δήμος Τρικκαίων

Βαλκανικές στοχεύσεις για τον Δήμο Τρικκαίων

26 Οκτωβρίου 2018
Σε φεστιβάλ ευφυών πόλεων στο Βελιγράδι ο Δημ. Παπαστεργίου

 

Με τα πεπραγμένα του Δήμου Τρικκαίων στον τομέα των ευφυών πόλεων, ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου μετείχε στο Smart City Festival του Βελιγραδίου. Στις 19 Οκτωβρίου 2018 μίλησε στη διοργάνωση, στη σερβική πρωτεύουσα, προσκεκλημένος των κ. Χαράλαμπου Κουναλάκη (Γενικός Σύμβουλος A΄) και Μάριου Μπελιμπασάκη (Σύμβουλος ΟΕΥ Β’) του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας στο Βελιγράδι και της σερβικής κυβέρνησης.

Ο κ. Παπαστεργίου ανέπτυξε και παρουσίασε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται και αφορούν στις καινοτομίες σε επίπεδο τεχνολογιών [που υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται και σχεδιάζονται ήδη στην πόλη των Τρικάλων. Αναφέρθηκε στην καινοτομία ως στόχο για την κοινωνία των πολιτών, τονίζοντας τη σημασία της συμμετοχής της ίδιας της κοινωνίας. τόνισε ότι η τεχνολογία είναι το μέσο για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, επισημαίνοντας την ανάγκη απλοποίησης διαδικασιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη και αξιοποίησης όλων των εργαλείων για τον σκοπό αυτό.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις καινοτομίες του Δήμου, που πλέον είναι ιδιαιτέρως γνωστός εκτός συνόρων, σε  εκπροσώπους της κυβέρνησης της Σερβίας, στελέχη της σερβικής αυτοδιοίκησης και επιχειρηματίες.
Η συγκεκριμένη τιμητική πρόσκληση δίνει τη δυνατότητα ενίσχυσης και ανάπτυξης σχέσεων με Δήμους των Βαλκανίων, και πέραν των αδελφοποιημένων πόλεων ή όσων έχουν ήδη συνεργαστεί με τον Δήμο Τρικκαίων.
Ο Δήμος Τρικκαίων επιδιώκει την ανταλλαγή και ενίσχυση των καλών πρακτικών που υφίστανται στους τομείς της βελτίωσης της ζωής των πολιτών μέσω των ευφυών συστημάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, που επίσης συζητήθηκε στο Βελιγράδι, το φωτοβολταϊκό «δeντρο», του τρικαλινού μηχανικού κ. Θαν. Ντινή, που είχε πρωτοπαρουσιαστεί στα Τρίκαλα το 2014. Αλλά και πλέον αυτού, οι δράσεις για τη στάθμευση, τα φανάρια, τον φωτισμό, που ήδη στα Τρίκαλα βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης.

 

Από το γραφείο Τύπου