Δήμος Τρικκαίων

Βέλγοι μαθητές στο smart trikala

28 Ιουνίου 2017
Από τη βελγική πόλη Σινέ (Ciney), στα Τρίκαλα. Και από την «Ευρω-Οδύσσεια», στο smart-trikala.

Μαθητές και μαθήτριες από τη βαλλονική πόλη, επισκέφθηκαν σήμερα Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017 τον Δήμαρχο Τρικκαίων, φιλοξενούμενοι του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων. Και η επίσκεψη εξελίχθηκε στην πρώτη σε Ευρωπαίους πολίτες παρουσίαση του εγχειρήματος του smart Trikala. Του πιλοτικού προγράμματος της τεχνολογικής πρωτοπορίας που επισήμως εγκαινιάζεται την Πέμπτη 29 Ιουνίου. Το σχολείο της εν λόγω πόλης διοργανώνει τα τελευταία 32 χρόνια το πρόγραμμα «Ευρω-Οδύσσεια». Μια συνάντηση 10 σχολείων από άλλες πόλεις της Ευρώπης, που παρουσιάζουν μύθους της περιοχής τους. Σε αυτά φέτος – τον περασμένο Απρίλη – συμπεριελήφθη το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, μαθητές και εκπαιδευτικοί του οποίου παρουσίασαν μύθους της χώρας μας. Σε ανταπόδοση αυτής της επίσκεψης, οι Βέλγοι ήρθαν στα Τρίκαλα και επί μία εβδομάδα γνωρίζουν την περιοχή μας.
Ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στο ιστορικό της πόλης, τονίζοντας τα τεχνολογικά επιτεύγματα. Παρουσίασε περιληπτικά τα όσα συμβαίνουν στο control room και εξήγησε στους μαθητές και τις μαθήτριες τις προοπτικές του πιλοτικού προγράμματος.
Από το Μουσικό Σχολείο παρέστησαν ο υποδιευθυντής κ. Χρ. Κωστάκης και η καθηγήτρια κ. Ευαγ. Σύρρου, ενώ από τον Δήμο Τρικκαίων, η αντιδήμαρχος παιδείας κ. Εφη Λεβέντη και η αντιπρόεδρος του ΔΣ του Μουσείου Τσιτσάνη κ. Βασιλένα Μητσιάδη.

Από το γραφείο Τύπου