Δήμος Τρικκαίων

Βελτίωση των υποδομών για τους πρόσφυγες

1 Αυγούστου 2016
Μέριμνα και οργάνωση για τη διαβίωση των προσφύγων, ήταν τα θέματα που συζητήθηκαν σε σύσκεψη στο Δημαρχείο Τρικκαίων, το απόγευμα της Κυριακής 31 Ιουλίου 2016.

Η σύσκεψη συγκλήθηκε από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και είχε ως αντικείμενό της, τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και τη γενικότερη οργάνωση θεμάτων στον οικισμό προσφύγων.
Ως γνωστόν, ο οικισμός βρίσκεται σε χώρου του τέως σούπερ μάρκετ Ατλάντικ και η ευθύνη λειτουργίας του ανήκει στον στρατό. Ηδη φιλοξενούνται σε αυτόν περίπου 90 άτομα – μέλη οικογενειών και είναι όλοι πρόσφυγες από τη Συρία.
Στη σύσκεψη μετείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδόπουλος και Σιμορέλης, ο διοικητής της ΣΜΥ, Ταξίαρχος κ. Γ. Λιάκος, ο διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων κ. Δημ. Παρθένης, η επισκέπτρια υγείας (από το Νοσοκομείο) κ. Κατ. Γιουβρή, ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ κ. Γ. Κωτούλας και το μέλος της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τρικάλων κ. Χρ. Μπάτζιος.
Συζητήθηκαν εκτενώς θέματα, για την ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, για τα ζητήματα υγιεινής εντός του οικισμού, για θέματα των οικίσκων, για την απασχόληση των παιδιών και για άλλα θέματα οργανωτικής φύσης.
Αποφασίστηκε ότι θα αναληφθούν δράσεις για την επίλυση των διαφόρων ζητημάτων που ανέκυψαν.

Από το γραφείο Τύπου