Δήμος Τρικκαίων

Βiocanteens: Στα Τρίκαλα η ευρωπαϊκή συνεργασία για την υγιεινή διατροφή μαθητών

15 Οκτωβρίου 2019

Ευρωπαίους εταίρους για τη μελέτη και επέκταση του προγράμματος Biocanteens για υγιεινή διατροφή μαθητών/τριών, φιλοξενεί ο Δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για το πρόγραμμα που δημιούργησε ήδη ένα κυλικείο (στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων), όπου πωλούνται τρόφιμα και βιολογικής πιστοποίησης. Το πρόγραμμα μέσω του Δήμου Τρικκαίων εισήγε στην Ελλάδα την προσπάθεια αλλαγής του τρόπου διατροφής των μαθητών/τριών Δημοτικών Σχολείων. Ο Δήμος Τρικκαίων εντάθηκε στο εν λόγω πρόγραμμα και από τις αρχές του 2019 ξεκίνησε η διαδικασία, να ενσωματώσει βέλτιστες πρακτικές των άλλων έξι πόλεων της ΕΕ που μετέχουν στο πρόγραμμα. Οι εκπρόσωποι των πόλεων Mouans-Sartoux (Γαλλία), που είναι και ο συντονιστής, Troyan (Βουλγαρία), Rosignano Marittimo (Ιταλία), Pays des Condruses (Βέλγιο), Torres Vedras (Πορτογαλία) και Vaslui (Ρουμανία) από το πρωί της Τρίτης 15 Οκτωβρίου 2019 συνεδριάζουν, συζητούν και ανταλλάσσουν απόψεις για το πρόγραμμα στο Μουσείο Τσιτσάνη. Τους καλωσόρισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ακης Αναστασίου, ενώ ο ειδικός συνεργάτης κ. Χ. Καλλιάρας παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας του εν Τρικάλοις προγράμματος.

Το πλήρες όνομα του προγράμματος είναι BioCanteens SUSTAINABLE SCHOOL MEALS for green and healthy local food systems» (Βιοκαντίνες: Βιώσιμη Σχολικά Γεύματα για «πράσινη» και υγιεινή τοπικό διατροφικό σύστημα) και πρόκειται για δίκτυο πόλεων, στο πλαίσιο του προγράμματος URBACT III.
Οι μετέχοντες στο πρόγραμμα θα παραμείνουν στα Τρίκαλα επί τριήμερο, μελετώντας και συνολικότερα τη λειτουργία των σχολικών κυλικείων γενικότερα, καθώς και τις δράσεις και στόχους του Δήμου Τρικκαίων. Δεν είναι τυχαίο που στη συνάντηση αυτή μετέχουν και οι ειδικοί αξιολογητές του προγράμματος, καθώς ο Δήμος Τρικκαίων κινείται με γοργούς ρυθμούς για τη βελτίωση της υγιεινής διατροφής στα σχολεία.

Από το γραφείο Τύπου