Δήμος Τρικκαίων

Βιτριόλι, διαρρήξεις και άλλα κωμικοτραγικά…

17 Ιουνίου 2020

Κωμικοτραγικό ενώπιον του Τριμελούς

Έκανε έρωτα με τον φίλο του άντρα της, χωρίς να καταλάβει

Παραμονή Δεκαπενταύγουστου σε χωριό της Καλαμπάκας

Την ερχόμενη Τρίτη, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της πόλης μας, θα εκδικαστεί ένα κωμικοτραγικό περιστατικό, που απασχόλησε την δημοσιότητα, σε πανελλήνια κλίμακα, το περασμένο καλοκαίρι. Κατηγορούμενοι είναι ο Β.Κ.Μ., 48 χρονών κατηγορούμενος για απατηλή επίτευξη συνουσίας και η Χ.Σ.Κ. 50 χρονών, που κατηγορείται για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παράνομη οπλοχρησία.

Θα πρόκειται για τον δικαστικό επίλογο μιας πρωτοφανούς ιστορίας, που έγινε στις 14 περασμένου Αυγούστου.

Το βράδυ εκείνο, ο κατηγορούμενος Β.Μ. βρίσκονταν στο καφενείο του χωριού και έκανε παρέα ως αργά με τον φίλο του Σ.Κ., γεωργό. Γύρω στα μεσάνυκτα ο Β.Μ. αποχώρησε απ’ το καφενείο, όπου παρέμεινε ο φίλος του Σ.Κ. Στη συνέχεια ο κατηγορούμενος κατευθύνθηκε στο σπίτι του Σ.Κ., όπου κοιμόταν η 50χρονη γυναίκα του. Επωφελούμενος απ’ το σκοτάδι και την ανοιχτή πόρτα, ο Μ. ξάπλωσε στο κρεβάτι όπου κοιμόταν η Χ, και άρχισε τα χάδια, που κατέληξαν στην ερωτική πράξη. Κάπου μισή ώρα κράτησε το παράξενο αυτό ερωτικό παιγνίδι, που η Χ. το δέχτηκε αδιαμαρτύρητα, γιατί νόμιζε πως ήταν ο άντρας της. Το… λάθος της το κατάλαβε όταν στο τέλος ο Μ. της ζήτησε να του ψήσει και καφέ! Και φυσικά αντέδρασε δυναμικά κυνηγώντας τον δράστη με μαχαίρι, και πέτρες, κατάφερε δε να του επιφέρει μερικά τραύματα για τα οποία και κατηγορείται.


ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΕΓΚΑΤΕΣΤΑΘΗ ΕΙΣ ΤΗΝ ΟΙΚΙΑΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ

Μία κοπέλα είσηλθεν βιαίως εις την οικίαν του… Ρωμαίου της και παρέμεινεν επί 5νθήμερον, παρά τας απειλάς

ΚΑΙ ΕΠΕΝΕΒΗ Ο κ. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΥΣ

Μια πρωτότυπος υπόθεση απασχόλησε χθες την εισαγγελική αρχή της πόλεως μας. Σε χωριό της περιοχής Καλαμπάκας, ο φτερωτός υιός της Αφροδίτης εκδηλώθηκε κατά πρωτοφανή τρόπο. Η Σ.Τ., μπήκε στο σπίτι του Κ.Γ. και εγκαταστάθηκε σ’ αυτήν δηλώνοντας ότι συνδέεται μετά του γιου του Θ. και επομένως… έχει δικαιώματα επί της διαμονής αυτού!

Η εγκατάσταση της… Ιουλιέτας στην οικία του Κ.Γ. έλαβε χώρα την παρελθούσα Τρίτη, αυτή δε μέχρι χθες αρνούνταν να αποχωρήσει παρά τις κατ’ αρχήν παρακλήσεις και κατόπιν απειλές του πατέρα του Ρωμαίου της.

Αυτό ανάγκασε τον πατέρα Κ.Γ. να καταφύγει στον Αστυνομικό Σταθμάρχη Μαυρελίου, οι χωροφύλακες δε τον συμβούλεψαν να μη διώξει την Σ.Τ. εκ της οικίας του, πριν ο εισαγγελέας εκδώσει σχετική διαταγή.

Και πράγματι κατέφυγε στον εισαγγελέα ο πατέρας εκθέτοντας τα συμβάντα και το πάθημα του με τη δυναμική Σ.Τ. Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στη Διοίκηση Χωροφυλακής Τρικάλων να επέμβει και να διώξει την… στρογγυλοκαθισμένη Σ.Τ. από την οικία του Κ.Γ.


ΕΡΡΙΨΕΝ ΧΘΕΣ ΒΙΤΡΙΟΛΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΕΡΑΣΤΟΥ

Μετά την αποβολήν εκ της οικίας η εκδίκησις. Το γεγονός έλαβε χώραν εις την Καλαμπάκαν

Η υπόθεση της Σ.Γ.Τ. από χωριό της Καλαμπάκας, που απασχόλησε την κοινή γνώμη την παρελθούσα εβδομάδα με την βίαιη εγκατάσταση της στο σπίτι του ερωμένου της έλαβε σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής άσχημη τροπή.

Τις προμεσημβρινές ώρες η Σ. άδειασε μια φιάλη βιτριόλι στο πρόσωπο του «αγαπημένου» της, με αποτέλεσμα αυτός να υποστεί σοβαρά εγκαύματα και να κινδυνεύει να χάσει την όρασή του.

Το γεγονός έλαβε χώρα στην Καλαμπάκα και μάλιστα έμπροσθεν του αστυνομικού τμήματος.

Φαίνεται ότι η Σ. μετά την αποβολή της από το σπίτι του Θ.Γ., η οποία έγινε με επέμβαση της Χωροφυλακής, αποφάσισε να τον εκδικηθεί βρίσκοντας ευκαιρία λόγω της εβδομαδιαίας αγοράς στην οποία κατέβηκε ο Γ.

Καιροφυλακτούσα, όπως φαίνεται, πλησίασε το θύμα της αδειάζοντας τη φιάλη στο πρόσωπο του. Ο Θ.Γ. –κατά τους αυτόπτες μάρτυρες- «εξέβαλεν γοεράς φωνάς πόνου», ενώ η δράστις ετράπη σε φυγή, συνελήφθη όμως αμέσως από όργανα της τάξεως.

Ο Θ.Γ. διακομίστηκε σε φαρμακείο και κατόπιν στον υγειονομικό σταθμό Καλαμπάκας όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Φαίνεται ότι εκτός των εγκαυμάτων που υπέστη στο πρόσωπο και άλλα σημεία του σώματος του, αυτός θα απολέσει την όραση του από τον αριστερό οφθαλμό. Η δράστις θα αποσταλεί στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.


ΕΠΕΙΔΗ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΛΛΗΝ ΤΟΥ ΕΡΙΨΕ ΒΙΤΡΙΟΛΙ & ΑΠΟΤΥΧΟΥΣΑ ΕΙΣ ΤΟ ΔΙΑΒΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΔΙΚΗΘΗ ΜΕ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ

Το παρ’ ολίγον θύμα ετράπη εις φυγήν και η δράστις συνελήφθη

Υπό οργάνων του αστυνομικού σταθμού Φήκης συνελήφθη και παραπέμφθηκε εις τον κ. εισαγγελέα η Β.Κ.Μ., ορφανή πατρός, ετών 20 από γνωστό χωριό του Κόζιακα, κατηγορουμένη ότι έρριψε βιτριόλι κατά του ομοχώριου της Π.Π. ετών 23.

Η Β., συνδεθείσα από τετραετίας ερωτικώς μετά του Π., ανέμενε να νομιμοποιήσει ούτος τας σχέσεις μετ’ αυτής, πλην όμως ο τελευταίος με διαφόρους δικαιολογίας απέφευγε. Τελευταίως μάλιστα αρραβωνιάσθηκε με άλλη ομοχώριο του.

Τούτο φέρουσα βαρέως η Β. αποφάσισε να εκδικηθεί. Προμηθευθείσα εντός φιαλιδίου ποσότητα βιτριολιού και κατά τας πληροφορίας μας οπλισθείσα και με εγχειρίδιο το απόγευμα του Σαββάτου εξήλθε του χωρίου και ανέμενε τον Π., όστις θα έρχονταν στο χωριό από διπλανό χωριό.

Μετά την συνάντηση των και με την ανταλλαγή ολίγων λέξεων η Β. έρριψε κατά του Π. το βιτριόλι, απέτυχε όμως του σκοπού της, διότι αυτός, αντιληφθείς τον σκοπό της, χαμήλωσε την ομπρέλα, την οποίαν κρατούσε λόγω της βροχής και το θανατηφόρο υγρό έκαψε αυτήν, εκτιναχθέν δε και προς την δράστιδα έκαψε και μέρος του φορέματός της.

Εν συνεχεία ο Π. επετέθη κατ’ αυτής και την έρριψε κάτω. Τότε η Β. έβγαλε το εγχειρίδιο, το οποίον είχε κρυμμένο εις το στήθος της και τον απείλησε ότι θα τον φονεύσει, οπότε ο Π., φοβηθείς, ετράπη εις φυγήν, αυτή δε εγερθείσα παρέδωσε το εγχειρίδιο εις τον συνοδεύοντα αυτόν Α.Μ.


Τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας

Σειρά διαρρήξεων δημιουργεί ανησυχίες

Και το χρέος των καταστηματαρχών

Πολυάριθμες διαρρήξεις και κλοπές σημειώθηκαν τις τελευταίες μέρες στην πόλη μας & δικαιολογημένα δημιουργούν ανησυχίες.

Συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή διαρρήχτηκε το καφενείο Παπαγιάννη στην οδό Ιουλιέτας Αδάμ, απ’ όπου οι δράστες πήραν μικρό χρηματικό ποσό. Το βράδυ της Τρίτης -προς Τετάρτη άγνωστοι πήραν το χρηματοκιβώτιο, βάρους 250—300 κιλών απ’ το πρατήριο βενζίνης Στέφανου Κοιλούκου, στην οδό Καλαμπάκας, στο οποίο όμως υπήρχαν μόνο γραμμάτια βιβλιάρια καταθέσεων και διάφορα έγγραφα, όχι όμως χρήματα. Επίσης το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη διαρρήχθηκε το περίπτερο ΆΘαν. Μπελέφα, στην πλατεία Μητροπόλεως. Ο δράστης ή οι δράστες έσπασαν με λοστό το σίδερο ασφαλείας της πόρτας του περίπτερου και πήραν 4.000 δρχ. περίπου απ’ το συρτάρι και τσιγάρα αξίας άλλων 4.000 δρχ. περίπου.

Τέλος, όπως γράφτηκε ήδη προ εβδομάδος περίπου κλάπηκε απ’ το «πάρκινγκ» της πρώην Ηλεκτρικής, το καινουργές Ι.Χ. «Άουντι» του συμπολίτη ιατρού Ανδρέα Αλέξη.

Όλες αυτές οι διαρρήξεις, μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, δημιουργούν εύλογη ανησυχία στους συμπολίτες. Αλλά πέραν των ενεργειών που κάνουν οι αστυνομικές αρχές για την ανακάλυψη και σύλληψη των δραστών, πρέπει και οι συμπολίτες καταστηματάρχες να οργανώσουν την άμυνά τους κατά των κακοποιών, λαμβάνοντας στοιχειώδη προφυλακτικά μέτρα που θ’ αποθαρρύνουν την δράση τους.

Για την αντιγραφή: Σ.Α. Μπακοβασίλης