Δήμος Τρικκαίων

Βιβλιοχριστούγεννα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων

10 Δεκεμβρίου 2023

Στο πνεύμα των ημερών και με έντονη διάθεση να δοθεί χριστουγεννιάτικο πνεύμα για όλα τα μικρά παιδιά – μέλη και φίλους/ες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, το Παιδικό Τμήμα οργανώνει εκδηλώσεις. Μέσα στις γιορτές, οι “Παραμυθοδράσεις” και οι “Βιβλιοπλανήτες του Μικρού Πρίγκηπα, κρατούν συντροφιά με παραμύθια και παιχνίδια για όλα τα μικρά παιδιά, στο ασφαλές περιβάλλον της Δημοτικής Βιβλιοθήκης των Τρικάλων. Οι δράσεις εντάσσονται στην πρωτοβουλία “Πολιτιστικές Διαδρομές” (αναλυτικά ΕΔΩ) , της αντιδημαρχίας Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων, με επέκταση των εορταστικών εκδηλώσεων σε όλη την πόλη.
Αναλυτικά οι δράσεις είναι:


Γιορτινές μουσικές παραμυθοδράσεις

Χριστουγεννιάτικα και Πρωτοχρονιάτικα παραμύθια θα γίνουν αφορμή για δραστηριότητες με δραματοποίηση, τραγούδι, κίνηση, παιχνίδι με τη χρήση απλών κρουστών μουσικών οργάνων.

Επίσης, οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν:

βιωματική κατανόηση παραμυθιών συζήτηση για έννοιες, όπως η αλληλεγγύη, η προσφορά, η αγάπη, ρυθμικά παιχνίδια και τραγούδια, ελεύθερη έκφραση μέσω αυτοσχεδιασμών και διεύρυνση της φαντασίας και της δημιουργικότητας σε ένα πλαίσιο ομαδικότητας, συνεργασίας και αλληλοσεβασμού.

Με την Ειρήνη Χαριτάκη, Μουσικοπαιδαγωγό, για τα Νηπιαγωγεία

Οι βιβλιοπλανήτες του Μικρού Πρίγκιπα

Χριστουγεννιάτικος αέρας φύσηξε και παρέσυρε τις σελίδες του βιβλίου του Μικρού Πρίγκιπα.

Οι σελίδες μπερδεύτηκαν με τις σελίδες άλλων βιβλίων και οι πλανήτες άλλαξαν ήρωες. Κάθε πλανήτης ξεδιπλώνει μια ξεχωριστή ιστορία που ζωντανεύει σε κάθε δράση. Οι μικροί φίλοι της βιβλιοθήκης αναλαμβάνουν να λύσουν το μυστήριο των μπερδεμένων σελίδων, να τοποθετήσουν κάθε ιστορία στο δικό της βιβλίο και να επαναφέρουν τους πλανήτες στην ιστορία του Μικρού Πρίγκηπα. Κάθε δράση περιλαμβάνει και ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο του βιβλίου και της γνώσης μέσα από την περιπέτεια και το βίωμα. Αξιοποιώντας την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα, τα παιδιά ανακαλύπτουν τις άγνωστες πτυχές του, ενώ, παράλληλα, έρχονται σε επαφή με άλλα βιβλία, μέσα από δράσεις φιλαναγνωσίας.

Πιο αναλυτικά οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν:

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 17:00
Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου – 11:00
Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου -11:00
Τετάρτη 3 Ιανουαρίου – 11:00
Παρασκευή 5 Ιανουαρίου – 11:00

Για μαθητές/τριες Δημοτικού

Με την Ελένη Ποζιού, θεατροπαιδαγωγό, φιλόλογο

Από το γραφείο Τύπου