Δήμος Τρικκαίων

Βραδιά στήριξης σε ασθενείς με Σκλήρυνση κατά Πλάκας στο μαγευτικό θεατράκι του Ληθαίου

7 Ιουνίου 2021

Μήνυμα υπέρ της προσπάθειας, της γνώσης και της αλληλεγγύης για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, δόθηκε από τα Τρίκαλα την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021. Σε αναβληθείσα λόγω καιρικών συνθηκών εκδήλωση, συνδυάστηκαν η μουσική, η ποίηση, τα προσωπικού ύφους αφηγηματικά κείμενα ασθενών με ΣΚΠ. Στην εναρτκήρια ομιλία του, ο γ.γ. της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας κ. Κώστας Μιχαλάκης τόνισε τη σημασία για ασθενείς και τις οικογένειές τους, ενός διχυτού συνεργασίας και ασφάλειας, προκειμένου να λυθούνα πορίες και να δημιουργηθούν δεμσοί ενημέρωσης και ουσιαστικης αλληλεγγύης.
Σε επιμέλεια Αντονέλας Χήρα, οι ηθοποιοί Δημήτρης Αλεξιάδης, Αρτέμης Αρκουμάνης, Αλέξανδρος Βερώνης, Βίκυ Ιακωβάκη, Γωγώ Κατσιανάκου, διάβασαν τις αφηγήσεις ψυχής ασθενών και συγγενών τους. Ο φιλόλογος και μουσικός Κώστας Στάθης και η ερμηνεύτρια Αναστασία Σπύρου συμβάδιζαν με το ύφος των κειμένων και με γλυκές μελωδίες έδιναν έναν διαφορετικό τόνο στους τρικαλινούς και τι τρικαλινές που παρακολούθησαν την εκδήλωση. Με μέτρα ασφαλείας και προστασίας, στην πανέμορφη γωνιά, στο θεατράκι του Ληθαίου, το ειδυλλιακό τοπίο συμπλεκόταν με ήχους και αισθήματα.
Το επεσήμανε η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, Σοφία Αλεστά, η οποία επίσης μετέφερε τον χαιρετισμό του Δημάρχου Τρικκαίων και προέδρου της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου. Εξάλλου η ΚΕΔΕ υποστήριξε τη φετινή εκστρατεία για την Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ, στο πλαίσιο τη οποίας φωταγωγήθηκαν κομβικά σημεία Δήμων σε όλη τη χώρα – και η κεντρική γέφυρα Τρικάλων – στις 30 Μαΐου.
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο αντιπρόεδρος του Μουσείου Τσιτσάνη, Μιχάλης Λάππας, ο οποίος έδωσε έμφαση στη σημασία παρόμοιων εκδηλώσεων. Παρέστησαν επίσης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκης Παπαδόπουλος και οι αντιδήμαρχοι Εφη Λεβέντη, Βασιλένα Μητσιάδη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας, της ΚΕΔΕ, του Δήμου Τρικκαίων, του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων και του Μουσείου Τσιτσάνη.

Από το γραφείο Τύπουhdr