Δήμος Τρικκαίων

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΥΡΟΣ 2018: Νέα υψηλή διάκριση στον Δήμο Τρικκαίων

6 Δεκεμβρίου 2018
Από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας ο Δήμαρχος Τρικκαίων επιβραβεύτηκε για τις δράσεις στον ψηφιακό τομέα

Η δεύτερη φορά που η αυτοδιοίκηση βραβεύεται από τη Λέσχη Επιχειρηματικότητας, καταγράφει ως βραβευθέντα τον Δήμο Τρικκαίων. Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 παρέλαβε την Τιμητική διάκριση κοινωνικής ευαισθησίας και αριστείας «για τη συνέχιση και τη περαιτέρω ενίσχυση των πρωτοβουλιών που έχουν μετατρέψει το Δήμο ως το 1ο ψηφιακό δήμο της χώρας και έναν εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη».

Τα   Βραβεία Επιχειρηματικότητας ΚΟΥΡΟΣ, αναδεικνύουν και επιβραβεύουν επιχειρηματίες και φορείς, που έχουν αποδείξει έμπρακτα τη δέσμευσή τους στην καινοτομία, την εξωστρέφεια και την υπευθυνότητα.  Αποτελούν, δε, τον παλαιότερο και γνωστότερο θεσμό επιβράβευσης της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Ο Δήμος Τρικκαίων είναι μόλις ο δεύτερος Δήμος της χώρας που τιμάται με το εν λόγω βραβείο, ακριβώς για ζητήματα καινοτομίας και προσφοράς στους πολίτες, μέσω των εφαρμογών της πληροφορικής .

Όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου στη σύντομη ομιλία του, ενώπιον πλήθους επιφανών επιχειρηματιών της χώρας, το βραβείο αφορά μεν τις δράσεις της δημοτικής αρχής και του Δημάρχου, αλλά κυρίως απευθύνεται στην κοινωνία των Τρικάλων. Μια κοινωνία που προσπαθεί να αλλάξει, που διαμορφώνει νέα δεδομένα.

Αυτά, μάλιστα, τα δεδομένα, τα παρουσίασε ο κ. Παπαστεργίου:
– Οφείλουμε να σκεφτούμε την επόμενη μέρα για τους Δήμους

– Να ασχολούμαστε με τις βασικές δραστηριότητες, αλλά και να προχωρούμε για την ανάπτυξη

– Λαμβάνουμε πρωτοβουλίες για όλον τον Δήμο Τρικκαίων, με:


1. αγροτοδιατροφή, μέσω του «Σχεδίου Ασκληπιός», με τα φαρμακευτικά φυτά και τον πρωτογενή τομέα

  1. τουρισμό, με την αξιοποίηση όλων των μέχρι τώρα μουσικών, πολιτιστικών, αρχαιολογικών, φυσικών, εναλλακτικών δεδομένων και δραστηριοτήτων στον Δήμο Τρικκαίων (Μουσείο Τσιτσάνη, Μύλος Ματσόπουλου, Ψηφιακό Ασκληπιείο, δράσεις υπαίθριας αναψυχής, Ενεργειακό Πάρκο, Πόλη των Τριών Θρησκειών, υπό δημιουργία Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών κ.α.)
  2. Μύλος των Ξωτικών, το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο στη χώρα, που «δημιούργησε» και στην Ελλάδα χειμερινό τουρισμό

Την εκδήλωση άνοιξε με ομιλία του ο Πρόεδρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας κ. Κωνσταντίνος Ευριπίδης (CEO Genesis Pharma), τονίζοντας ότι αυτό που μοιράζονται ως κοινό σημείο οι εταιρείες που βραβεύονται, είναι η αποφασιστικότητά τους να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά δυσκολίες του παρόντος, αλλά την ίδια στιγμή να σχεδιάζουν και το μέλλον τους, με ένα σαφές όραμα και συγκεκριμένο πλάνο δράσης για την επόμενη ημέρα.

Η Λέσχη Επιχειρηματικότητας είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, το οποίο ιδρύθηκε το 1995 από καταξιωμένους Έλληνες επιχειρηματίες με στόχο να αναδείξει και να στηρίξει την ελληνική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, κυρίως όπως αυτή εκφράζεται μέσα από την επιχειρηματική δράση και το όραμα νέων ανθρώπων. Σήμερα έχει μέλη, εκπροσώπους τόσο της παλαιότερης όσο και τις νεότερης επιχειρηματικής γενιάς. Παράλληλα, η Λέσχη Επιχειρηματικότητας πραγματοποιεί εκδηλώσεις, στηρίζει μελέτες και δράσεις που αποσκοπούν στην ενίσχυση της υγιούς και σύγχρονης επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Με Βραβείο ΚΟΥΡΟΣ 2018 τιμήθηκαν οι:

  • Βραβείο Ανάπτυξης και Καινοτομίας. Θ. Νιτσιάκος ΑΕΒΕ.
  • Βραβείο Επίδοσης Διεθνή Οικονομικό Στίβο. Cosmos Aluminium.
  • Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς. Ίδρυμα Αθανάσιου Κ. Λασκαρίδη

Επίσης, εκτός από τον Δήμαρχο Τρικκαίων, Τιμητική διάκριση κοινωνικής ευαισθησίας και αριστείας έλαβε και ο πατήρ Αντώνιος, από την «Κιβωτό του Κόσμου», για το έργο της Κιβωτού και για τη βράβευσή του ως Ευρωπαίου Πολίτη της χρονιάς.

 

Από το γραφείο Τύπου