Δήμος Τρικκαίων

Βραβεύσεις για τη δυναμική επάνοδο της πάλης στον Δ. Τρικκαίων

11 Μαρτίου 2022

Οφειλόμενη τιμή σε μια πόλη με μέγιστη παράδοση στην πάλη, η βράβευση από τον Δήμο Τρικκαίων, αθλητών/τριών και προπονητών της ελληνορωμαϊκής πάλης: 10 αθλητές/τριες και 3 προπονητές από 3 συλλόγους της πόλης βραβεύτηκαν τιμητικά από τον Δήμο Τρικκαίων για τα μετάλλια και τις διακρίσεις τους το 2021 σε Βαλκανικούς και Μεσογειακούς Αγώνες.
Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, το άθλημα που έχει χαρίσει πλείστες όσες διακρίσεις και χαρές στα Τρίκαλα, βρέθηκε ξανά στην πρώτη γραμμή.
Καλωσορίζοντας τους/τις παρευρισκόμενους/ες η αντιδήμαρχος Αθλητισμού Εφη Λεβέντη, τόνισε ότι η βράβευση σηματοδοτεί μια ξεχωριστή ημέρα, καθώς οι νέοι αθλητές και αθλήτριες, έχοντας «σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία, μας έκαναν ιδιαίτερα υπερήφανους, αποδεικνύοντας ότι η προσπάθεια, η επιμονή και η υπομονή, αποδίδουν πάντα καρπούς».
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στην «αχτίδα άθλησης» και στη «σχολή για την πάλη» που δημιουργούν τα Τρίκαλα, τονίζοντας ότι σημασία έχει «να το… παλεύουμε» και να επιβραβεύουμε την επιτυχία, όταν αυτή έρχεται. Προχώρησε όμως και ένα βήμα πιο πέρα, τονίζοντας ότι, μετά και τη συνάντηση – λίγες ώρες πριν -, με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συζητείται η αύξηση χώρων στο νέο γυμναστήριο στο ΤΕΦΑΑ, για χρήση τους από περισσότερα αθλήματα.


Ο δε επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Κρεμμύδας, επεσήμανε τη σημασία της ύπαρξης αίθουσας για τα συγκεκριμένα αθλήματα, υπενθυμίζοντας ομοίως τις πολλές επιτυχίες στο παρελθόν για το συγκεκριμένο άθλημα. Από την πλευρά του, ο Γ. Καΐκςη από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αφού υπενθύμισε τις προ ετών προσπάθειας αποπομπής του αθλήματος από τους Αλυμπιακούς Αγώνες, τόνισε τη σημασία της βράβευσης για τους αθλητές και τις αθλήτριες, τη στήριξη των σωματείων με χρηματοδότηση, ειδικά με βάση το ότι όλοι/ες συμμετέχουν σε ένα μη δημοφιλές άθλημα.
Συγχαρητήρια σε όλους/ες έδωσε ο προπονητής (σωματείο ΑΠΣΤ) κ. Νίκος Τσιακάρας, υπενθυμίζοντας την ανάγκη να επιτευχθεί ειρήνη στην Ουκρανία, τονίζοντας τον ρόλο του αθλητισμού και σε αυτήν την προσπάθεια, με βάση την παρακαταθήκη των αρχαίων Ελλήνων. Ενώ ο προπονητής κ. Δημ. Ζαϊράκης (σωματείο ΣΒΑΤ), συγχαίροντας αθλητές/τριες και τις οικογένειές τους, χαρακτήρισε την πάλη ως «άθλημα των αθλημάτων».

Οι βραβεύσεις

Βραβεύτηκαν οι αθλητές/τριες:

1. Αργυρίου Θεοδώρα – Χρυσό μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες και χάλκινο μετάλλιο σε Βαλκανικούς Αγώνες (ΑΣΤ)

2. Βασδέκης Θωμάς – Τέταρτη θέση σε 4ος  Μεσογειακούς Αγώνες Εφήβων (ΑΣΤ)

3. Ζαϊράκης Ηλίας – Αργυρό μετάλλιο σε Βαλκανικούς Αγώνες και χάλκινο μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες παίδων και εφήβων (ΣΒΑΤ)

4. Θάνος Δημήτριος – Αργυρό μετάλλιο σε Βαλκανικούς και Μεσογειακούς Αγώνες Παίδων (ΑΣΤ)

5. Κλημενόβ Βασιλική – Χάλκινο μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες Κορασίδων (ΑΣΤ)

6. Κοντοβουνήσιος Γρηγόρης – Χάλκινο μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες Εφήβων (ΑΣΤ)

7. Μπαρτζιώκα Κρυσταλλία – Αργυρό μετάλλιο σε Βαλκανικούς και  Μεσογειακούς Αγώνες (ΑΣΤ)

8. Παπαβασιλείου Δημήτρης – Χάλκινο μετάλλιο σε Βαλκανικούς Αγώνες Παίδων (ΑΠΣΤ)

9. Τσιόβολος Απόστολος – Χρυσό ευρωπαϊκό μετάλλιο BW και χρυσό σε Μεσογειακούς Αγώνες Εφήβων (ΑΣΤ)

10. Ψωμά Ευαγγέλια – Αργυρό μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες Νεανίδων, χάλκινο μετάλλιο σε Βαλκανικούς Αγώνες κορασίδων, χάλκινο μετάλλιο σε Βαλκανικούς Αγώνες ομαδικό (ΑΣΤ)

Επίσης βραβεύτηκαν για την προσφορά τους στο άθλημα οι προπονητές Δημήτρης Ζαϊράκης (ΣΒΑΤ), Βασίλης Μότσιος (ΑΣΤ) και Νίκος Τσιακάρας (ΑΠΣΤ)

Τις βραβεύσεις έκαναν, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Γιώργος Παναγιώτου, οι αντιδήμαρχοι Εφη Λεβέντη και Γιώργος Καταβούτας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Ακης Αναστασίου, η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων Σοφία Αλεστά, οι επικεφαλής της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων Κώστας Κρεμμύδας και Γιώργος Καΐκης αντιστοίχως.

Από το γραφείο Τύπου

Θανάσης Μιχαλάκης