Δήμος Τρικκαίων

WiFi4EU και στον Δήμο Τρικκαίων

10 Δεκεμβρίου 2018
Αξιοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος για το ελεύθερο ασύρματο δίκτυο στα Τρίκαλα

 

Μπορεί να είναι πρωτοπόρος Δήμος σε θέματα τεχνολογίας, αλλά δεν παύει να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα ενίσχυσης στην ψηφιακή εποχή. Ο Δήμος Τρικκαίων, έχοντας εγκαινιάσει wifi (ελεύθερο δίκτυο ίτνερνετ) ήδη από το 2004, αξιοποιεί και σχετικό πρόγραμμα της ΕΕ. Ο λόγος για το πρόγραμμα WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αφορά σε επιχορήγηση με κουπόνι ύψους 15000€, για χρήση του σε ελεύθερο ασύρματο δίκτυο.
Και επειδή τα Τρίκαλα ήδη διαθέτουν wifi, τα χρήματα θα αξιοποιηθούν, είτε για την ενίσχυσή του, είτε για την εφαρμογή του σε περιοχές που παραμένουν εκτός του δικτύου. Η σχετική πρωτοβουλία της ΕΕ κόστισε 42.000.000€ για 2.800 δήμοι, εκ των οποίων οι 117 είναι ελληνικοί. Μετά τη σχετική υποβολή αιτήσεων στην πρόσκληση που δημοσιοποιήθηκε, έγινε αξιολόγηση και ο Δήμος Τρικκαίων συμπεριελήφθη στους πρώτους επιλεγέντες.

Η κ. Μαρίγια Γκαμπριέλ εξέφρασε την ικανοποίησή της με την ακόλουθη δήλωση: «Χάρη στην πρώτη πρόσκλησηWiFi4EU, 2 800 δήμοι θα μπορούν να παρέχουν σε χιλιάδες Ευρωπαίους και επισκέπτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε δημόσιους χώρους, σε ολόκληρη την ΕΕ, προσφέροντας μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στην καθημερινότητα των πολιτών. Οι εν λόγω δήμοι βρίσκονται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης. Η βελτίωση της συνδεσιμότητας στην ΕΕ αποτελεί βασικό στοιχείο της στρατηγικής μας για την ψηφιακή ενιαία αγορά και η πρωτοβουλία WiFi4EU είναι ένα ακόμη απτό βήμα που θα την καταστήσει πραγματικότητα για όλους».

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε ότι «αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα για ενίσχυση των ψηφιακών ευκολιών», με στόχο τη βελτίωση της ψηφιακής καινοτομίας στην πόλη.

 

Από το γραφείο Τύπου