Δήμος Τρικκαίων

WWF: Από τα Τρίκαλα ξεκίνησε η πανθεσσαλική εκστρατεία για τη διατροφή

15 Ιανουαρίου 2018
Σημαντική πρωτοβουλία για την υγεία των παιδιών και την προστασία οτυ περιβάλλοντος

Γονείς και παιδιά έχουν αρχίσει ήδη από σήμερα στα Τρίκαλα να παίζουν και να ανακαλύπτουν μαζί τα μυστικά της βιώσιμης διατροφής και της προστασίας του πλανήτη στη βιωματική έκθεση του WWF Ελλάς στο Μουσείο Τσιτσάνη! Η ομάδα της περιβαλλοντικής οργάνωσης, περιμένει απόψε Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και αύριο Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018, από τις 18:00 μέχρι τις 20:00, τους επισκέπτες για να αλλάξουν τον τρόπο που βλέπουν το φαγητό με έναν διασκεδαστικό τρόπο για όλη την οικογένεια. Τα Τρίκαλα, αποτελούν την πρώτη στάση της πανθεσσαλλικής εκστρατείας του WWF για τη βιώσιμη διατροφή. Επόμενοι σταθμοί θα είναι η Καρδίτσα (18 και 19 Ιανουαρίου) και Λάρισα (22 και 23 Ιανουαρίου).

Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο Μουσείο Τσιτσάνη, οι εκπρόσωποι της περιβαλλοντικής οργάνωσης μίλησαν για τη σημασία της βιώσιμης διατροφής για την υγεία των παιδιών μας αλλά και του πλανήτη, ενώ φάνηκαν ενθουσιασμένοι από τη μέχρι στιγμής αλληλεπίδραση τους με τα σχολειά των Τρικάλων.

«Είναι μεγάλη η χαρά μας που βρισκόμαστε στα Τρίκαλα και θα συνεχίσουμε σε Καρδίτσα και Λάρισα. Αυτό το ταξίδι σε ολόκληρη την Ελλάδα μας επιτρέπει να μοιραστούμε με όλη την περιφέρεια πως βιώνουμε μια τεράστια πρόκληση τόσο για την υγεία μας όσο και για το περιβάλλον, αλλά ακόμη δεν την έχουμε αντιληφθεί ως κοινωνία: τη διατροφή μας. Όσο κι αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει, όλες οι μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις σχετίζονται άμεσα με το… «πιάτο» μας: η υπερκατανάλωση φυσικών πόρων, ενέργειας και νερού, η αποψίλωση των δασών, η υποβάθμιση των εδαφών και η ρύπανση των υδάτων, η επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής. Μέσα από τη νέα μας εκστρατεία, έχουμε σκοπό να αναδείξουμε αυτήν ακριβώς τη σύνδεση και με βιωματικό τρόπο να μοιραστούμε με παιδιά και ενήλικες σε όλη τη χώρα αυτό που πλέον είναι σαφές σε όλον τον κόσμο: πώς ό, τι είναι καλό για την υγεία μας είναι και για το περιβάλλον», σημείωσε η Βίκυ Μπαρμπόκα, υπεύθυνη του προγράμματος «WWF Καλύτερη Ζωή», στο πλαίσιο του οποίου διενεργείται η εκστρατεία. Μεγάλος δωρητής του προγράμματος είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποστηρικτής το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Ο Αχιλλέας Πληθάρας, υπεύθυνος προγραμμάτων ευαισθητοποίησης, επεσήμανε τη σημασία του συγκεκριμένου προγράμματος, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, Μιχάλης Λάππας, τόνισε τη σημασία που δίνει ο Δήμος σε δράσεις για την υγεία και το περιβάλλον. Ως εντεταλμένος σύμβουλος για τον εθελοντισμό, επεσήμανε και τη συμβολή της Ομάδας εθελοντών στη συγκεκριμένη δράση, με ποικίλους τρόπους, όπως τη συμμετοχή στην ενημέρωση των παιδιών και τη μαγειρική με τοπικά προϊόντα, με τη Στέλλα Κομματά, στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 16 Ιανουαρίου, επίσης στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Όσοι επισκεφθούν την έκθεση, θα μάθουν με ποιον τρόπο η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς και η σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού, προστατεύουν την υγεία μας και περιορίζουν ταυτόχρονα τις επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Στην ειδικά αφιερωμένη ιστοσελίδα www.wwf.gr/food υπάρχει συγκεντρωμένο το πλήρες υλικό της εκστρατείας του WWF Ελλάς για τη βιώσιμη διατροφή.

 

Πληροφορίες έκθεσης WWF Ελλάς στη Θεσσαλία:

 

Τρίκαλα: 15 και 16 Ιανουαρίου, 18:00 – 20:00, στο Μουσείο Τσιτσάνη, σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη

Καρδίτσα: 18 και 19 Ιανουαρίου, 18:00 – 20:00 στο Αναψυκτήριο Παυσιλύπου, σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας

Λάρισα: 22 και 23 Ιανουαρίου, 18:00 – 20:00, στον Μύλο του Παππά, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχεία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων