Δήμος Τρικκαίων

Ξεκινούν οι πρώτες μεγάλες ασφαλτοστρώσεις στα Τρίκαλα

13 Ιουνίου 2023

Η αρχή του… τέλους της λακκούβας στα Τρίκαλα. Με σύμβαση που υπογράφτηκε την Τρίτη 13 Ιουνίου 2023 ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και εκπρόσωπο εταιρείας, ξεκινούν ασφαλτοστρώσεις στην πόλη των Τρικάλων. Πρόκειται για έργο που είχε προκηρυχθεί τον Νοέμβριο του 2022, με βάση την ανάγκη, όσο προχωρούν και ολοκληρώνονται τα ποικίλα έργα στην πόλη, να ξεκινά και η αποκατάσταση των δρόμων με ασφαλτοστρώσεις.
Το πρώτο τμήμα αυτών των ασφαλτοστρώσεων θα γίνει με την εργολαβία με τον τίτλο «Ασφαλτοστρώσεις Δήμου Τρικκαίων 2022-23», με προϋπολογισμό 800.000 € από το Ταμείο του Δήμου Τρικκαίων. Οι ασφαλτοστρώσεις ξεκινούν το αμέσως επόμενο διάστημα βάσει σχεδιασμού που έχει γίνει και απομένει το δεύτερο, μεγαλύτερο βήμα. Αυτό είναι η ολοκλήρωση του διαγωνισμού για έργο που συνδυάζει οδική ασφάλεια και ασφαλτοστρώσεις στην πόλη, με προϋπολογισμό 3.300.000€. Οι δύο αυτές εργολαβίες ουσιαστικά θα αλλάξουν άρδην την εικόνα των δρόμων στα Τρίκαλα, που μετά το πλήθος των έργων που εκτελούνται από Δήμο Τρικκαίων και ΔΕΥΑΤ, έχουν μεταβάλλει το οδόστρωμα σε πολύ μεγάλο τμήμα της πόλης.
Σημειώνεται ότι στη συγκεκριμένη εργολαβία μειοδότησε η κοινοπραξία «ΜΑΝΤΖΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΕ – ΜΑΝΤΖΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ».

Από το γραφείο Τύπου