Δήμος Τρικκαίων

Υγειονομική «ασπίδα» στα Τρίκαλα από Ειδική Ομάδα Συντονισμού που δημιούργησαν οι φορείς

10 Σεπτεμβρίου 2023

Η άμεση οργάνωση ειδικής ομάδας συντονισμού για θέματα Υγείας στον Δήμο Τρικκαίων, με επί μέρους τμήματα, ήταν το αποτέλεσμα σύσκεψης που συγκάλεσαν ο Δήμος Τρικκαίων και ο Ιατρικός Σύλλογος Τρικάλων. Η ομάδα θα παρέχει μέριμνα για θέματα Υγείας μετά την καταστροφική πλημμύρα στην πόλη και τα χωριά του Δήμου.
Παρουσία του Υφυπουργού Υγείας Δημήτρη Βαρτζόπουλου, δεκάδες λειτουργοί της Υγείας και εκπρόσωποι υγειονομικών φορέων (από τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα), εθελοντές/τριες συναντήθηκαν στις 11 το πρωί της Κυριακής στην αίθουσα «Θεόδωρου Μάρκελλου» στο Λαογραφικό Μουσείο Τρικάλων.
Οι εισηγήσεις από τους αντιδημάρχους Μιχάλη Λάππα και Σοφία Αλεστά, και από την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων κ. Μαρία Αθανασίου, αφορούσαν στους σκοπούς της συνάντησης, που είναι αποκλειστικά η παροχή υπηρεσιών Υγείας και στήριξης του πληθυσμού, μετά την πλημμύρα.
Ο δε παριστάμενος Υφυπουργός, συνεχάρη τα Τρίκαλα ως κοινωνία για τη συγκεκριμένη δράση – πρωτοβουλία, παρέθεσε στοιχεία για παρόμοιες καταστάσεις, αναφερόμενος και στη στήριξη της πρωτοβουλίας από το Υπουργείο.
Στην αίθουσα «Θεόδωρος Μάρκελλος» οι τρικαλινοί υγειονομικοί (γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, εκπρόσωποι ΕΟΔΥΥ, Νοσοκομείου, ΕΕΣ, φροντιστές, φυσιοθεραπευτές και άλλοι λειτουργοί της Υγείας) συζήτησαν διεξοδικά τα ζητήματα άμεσης, μεσοπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης παρέμβασης.
Εγιναν κατανομές αρμοδιοτήτων στους τομείς πρώτων βοηθειών, πρωτοβάθμιας φροντίδας, ψυχολογικής υποστήριξης, φαρμακευτικής μέριμνας και μέριμνας δημόσιας και υγειονομικής φροντίδας.
Αμεσα, από τις 17:00 απόγευμα της Κυριακής, ξεκινά η εκπαίδευση των υγειονομικών και των εθελοντών, που ήδη βρίσκονται στο Κέντρο Υποδοχής του Δήμου Τρικκαίων, στο 5ο  Γυμνάσιο Τρικάλων. Η εκπαίδευση πραγματοποιείται από την ομάδα «ΙΑΣΙΣ», ομάδα ειδικά εκπαιδευμένη στη διαχείριση κρίσεων και καταστροφών.
Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται μέσω των δελτίων Τύπου που θα εκδίδονται από τον Δήμο Τρικκαίων.
Τις αμέσως επόμενες ώρες θα ανακοινωθούν οδηγίες για ζητήματα προτεραιότητας που αφορούν τους πολίτες.

Από το γραφείο Τύπου