Δήμος Τρικκαίων

Υπενθύμιση του Δ. Τρικκαίων για τον καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων

13 Μαΐου 2021

Ο Δήμος Τρικκαίων υπενθυμίζει στους πολίτες την αναγκαία και βάσει νόμου καθαριότητα σε ιδιωτικά οικόπεδα κατά τη θερινή και αντιπυρική περίοδο.
Μέχρι το τέλος του φθινοπώρου, οι δημότες θα πρέπει να προβαίνουν στις προβλεπόμενες ενέργειες κοπής και απομάκρυνσης χόρτων και άλλων εύφλεκτων υλικών από τα οικόπεδά τους, καθώς και στην περιοδική επιμέλειά τους.
Αν ο πολίτης (και συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων) δεν προχωρήσει στον καθαρισμό, τότε ενεργοποιείται η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
Με βάση τη διαδικασία, κατόπιν αίτησης ή καταγγελίας, η υπηρεσία προβαίνει σε αυτοψία, αποστέλλει ειδοποίηση με συστημένη επιστολή και, ο πολίτης θα πρέπει, σε διάστημα 15 ημερών να προβεί στην αποψίλωση. Αν δεν το πράξει, οι υπηρεσίες του Δήμου καθαρίζουν μεν τον χώρο, αλλά στον ιδιοκτήτη επιβάλλονται, σύμφωνα με τον νόμο, ποινικές (από την Πυροσβεστική Υπηρεσία) και διοικητικές κυρώσεις (από τον Δήμο), δηλαδή η σχετική δαπάνη καθαρισμού, αλλά και πρόστιμο.  Κάθε τρικαλινός/ή πολίτης μπορεί να βοηθήσει την προσπάθεια για βελτίωση του καθαρισμού ιδιωτικών οικοπέδων, καλώντας στη Γραμμή Εξυπηρέτησης του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 2431020000 του Δήμου Τρικκαίων.

Από το γραφείο Τύπου