Δήμος Τρικκαίων

Υπηρεσίες υγείας μέσω κοινωνικών υπηρεσιών

12 Ιουλίου 2016
Προοπτική για αναβαθμισμένες υγειονομικές υπηρεσίες μέσω κοινωνικών υπηρεσιών, αποκτά ο Δήμος Τρικκαίων. Αιτία, η συμμετοχή του – μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρείας e-Trikala ΑΕ, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα SmartCare (http://pilotsmartcare.eu/norm/home.html).

Η συμμετοχή του Δήμου ως εταίρου, ολοκληρώθηκε με την τελευταία συνάντηση εργασίας, που πραγματοποιήθηκε  το διήμερο 6-7 Ιουλίου στην Τεργέστη της Ιταλίας.
Το πρόγραμμα SmartCare ειχε ως στόχο τον σχεδιασμό, υλοποίηση, αξιολόγηση και προώθηση αναβαθμισμένων υγειονομικών υπηρεσιών. Αυτές, θα παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε χρόνιους ασθενείς, συνδυάζοντας υγειονομικές και κοινωνικές υπηρεσίες, εξατομικευμένες στις εκάστοτε ανάγκες του κάθε ασθενή.
Ο Δήμος Τρικκαίων, εξάλλου, έχει εντάξει στον στρατηγικό σχεδιασμό του για το διάστημα 2014 – 2019, την ανάπτυξη ολοκληρωμένων υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής φροντίδας. Αυτές οι υπηρεσίες μπορούν να υλοποιηθούν μέσω ανταγωνιστικών ευρ. προγραμμάτων και πόρων του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Στο πρόγραμμα SmartCare, που διήρκησε τρία χρόνια,  συμμετείχαν 26 πόλεις από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και Πανεπιστήμια και Ερευνητικά κέντρα. Τον Δήμο Τρικκαίων και την e-trikala εκπροσώπησαν ο ιατρός και σύμβουλος σε θέματα υπηρεσιών ηλεκτρονικής υγείας για την e-trikala και τη CitiesNet, κ. Γιώργος Δαφούλας. Συμμετείχε,δε, σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα ¨The way ahead” όπου και συζητήθηκε το μέλλον των ICT υπηρεσιών στο ρόλο της υγείας και την ανάγκη προώθησης ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε επίπεδο χάραξης πολιτικής υγείας. Μετείχε επίσης η ψυχολόγος και υπεύθυνη έρευνας και επικοινωνίας της e-trikala κα. Χριστίνα Καραμπέρη, η οποία παρουσίασε τη συνεισφορά του Δήμου και της e-trikala στο πρόγραμμα σε επίπεδο παραδοτέων και υλοποίησης στόχων.

 

Από το γραφείο Τύπου