Δήμος Τρικκαίων

Υποτροφίες και συνεργασία Δήμου Τρικκαίων - American College of Thessaloniki

5 Σεπτεμβρίου 2018
Διαγωνισμός Υποτροφιών και καινοτόμες ιδέες από φορείς με προοπτική και ουσία

Εκκίνηση από τα Τρίκαλα με υποτροφίες, για το American College of Thessaloniki. Το ACT, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια, διοργάνωσε την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018 Διαγωνισμό Υποτροφιών (πλήρεις ή μερικές ) στο Μουσείο Τσιτσάνη, για τα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Με έδρα στη Θεσσαλονίκη  και ως μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός, το ACT eεπέλεξε τα Τρίκαλα λόγω των καινοτόμων ιδεών και των ανοιχτών οριζόντων που ο Δήμος Τρικκαίων υλοποιεί. Αυτό σημείωσε στο καλωσόρισμά του ο κ.  Ευριπίδης Κωνσταντινίδης, Διευθυντής Εγγραφών και Υποτροφιών του ACT – American College of Thessaloniki, μέλος του Κολλεγίου Ανατόλια.

Και αυτό ακριβώς, τους ανοιχτούς ορίζοντες και τα νέα προγράμματα του ACT, σημείωσε ως στοιχείο αμοιβαίας συνεννόησης, ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ακης Ανασταίου, που χαιρέτησε τον διαγωνισμό. Οι πρώτοι τρικαλινοί υποψήφιοι στον διαγωνισμό που αναδεικνύει και σε επίπεδο σπουδών την καινοτομία στα Τρίκαλα, φιλοξενήθηκαν στο Μουσείο Tσιτσάνη και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους υπεύθυνους καθηγητές του ACT, τη Δρ. Μαρία Κυριακίδου, καθηγήτρια και Πρόεδρο του Τμήματος Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του ACT και τον κ. Μανόλη Μάου, καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Επιστημών και Τεχνολογίας του ACT.

Οι υποψήφιοι – οι πρώτοι που μετείχαν σε μια τέτοια διαδικασία – διαγωνίστηκαν για μία υποτροφία 100%, σε ένα από τα προπτυχιακά προγράμματα:

  • Business Administration
  • Business Computing
  • Computer Science
  • English
  • International Relations
  • Psychology

Επίσης διαγωνίστηκαν μία υποτροφία 100%, σε ένα από τα μεταπτυχιακά του προγράμματα:

  • MBA (Master of Business Administration)
  • MS in Hospitality and Tourism Management

Επιπλέον, σημαντικός αριθμός μερικών υποτροφιών απονέμεται από το ACT και σε υποψήφιους με υψηλή βαθμολογία στις εξετάσεις.

 

Από το γραφείο Τύπου