Δήμος Τρικκαίων

Ζητήματα ηθικής και νομιμότητας γα τη Διευθύντρια Β/βάθμιας Εκπ/σης Τρικάλων

8 Μαρτίου 2019
Απάντηση του Δημάρχου Τρικκαίων και πράξεις, μετά τις δηλώσεις της κ. Β. Κάκλα

Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Β Κάκλα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Χαίρομαι που η δεύτερη επιστολή μου προς τους καθηγητές πληροφορικής, ανάγκασε την πραγματική υποκινήτρια του «θέματος» με τα κιτ ρομποτικής, να σταματήσει να κρύβεται και να βγει μπροστά.

Χαίρομαι, γιατί έβγαλε τον πραγματικό της εαυτό καθυβρίζοντάς με ως «συκοφάντη», «κακομαθημένο» κ.λπ. Αλήθεια ποιος τα είπε αυτά; Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης;  Ή μήπως η Δημοτική Σύμβουλος της αντιπολίτευσης; Μα γι’ αυτό ο σοφός νομοθέτης προέβλεψε το ασυμβίβαστο.

Χαίρομαι, γιατί δεν μπήκε καν στον κόπο να διαβάσει λίγο τη νομοθεσία:

«… Δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, σύμβουλοι δημοτικών ή τοπικών κοινοτήτων και εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων που αποδέχονται οποιοδήποτε από τα καθήκοντα ή τα έργα που συνιστούν ασυμβίβαστο ή αποκτούν δημοτικότητα σε άλλο δήμο εκπίπτουν από το αξίωμα τους».

Η κατάληψη λοιπόν της θέσης της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. 588/2006 τμ.) από την κα. Κάκλα μετά τις εκλογές, ούσα δημοτική σύμβουλος, αποτελεί ασυμβίβαστο, για το οποίο προβλέπεται η δυνατότητα άσκησης ένστασης ενώπιον του αρμοδίου διοικητικού δικαστηρίου, ώστε να διαπιστωθεί η ύπαρξη αυτού (του ασυμβίβαστου) και η έκπτωση από το αξίωμά της (Στε 3427/2017, πρβλ. ΣτΕ 3226/2015 7μ. και ΣτΕ 3083/2007 7μ., 1534, 2225, 3464/2007 σχετικά με τις αντίστοιχου περιεχομένου διατάξεις των άρθρων 117 παρ. 3 περ. α΄ του ν. 3852/2010 και 29 παρ. 3 του ν. 3643/2006).

Η μη άσκηση του ένδικου βοηθήματος της ανωτέρω ένστασης επί 60 μήνες, συνιστά από τη μεριά μας πράξη πολιτικής ανωτερότητας και δεν συνεπάγεται τη δια μαγείας εξάλειψη του προβλεπόμενου από το νόμο ασυμβιβάστου.

Μόνο προσοχή. Δυστυχώς για εκείνη, το Τριώδιο τελειώνει και συμπεριφορές σαν και αυτές που επέδειξε μέχρι σήμερα, δεν θα είναι από εβδομάδα αποδεκτές, καλυπτόμενες -μέχρι σήμερα- από το κλίμα ελαφρότητας τον Αποκριών.

Από το γραφείο Τύπου