Δήμος Τρικκαίων

Ζωγραφική "Απόδραση" στο Μουσείο Τσιτσάνη

30 Μαΐου 2017
Πλήθος φιλότεχνων Τρικαλινών ανταποκρίθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στην πρόσκληση του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων για τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής 45 μελών του, με τον συμβολικό τίτλο «ΑΠΟΔΡΑΣΗ», που φιλοξενείται στο μουσείο Τσιτσάνη.

Τη Δημοτική Αρχή εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας Έφη Λεβέντη, ενώ παρέστη και ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Κατσιάνης. Παρόντες επίσης ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Χρ. Μπουλουμπασης και οι Διευθυντές των Δημ. Σχολείων  2ου, 32ου και 28ου .

Η Πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Ζιάκα, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε με συντομία στις πιο πρόσφατες δραστηριότητες του Συλλόγου, τη μεγάλη εορταστική δραστηριότητα «Τέχνης Γωνία», στα Μανάβικα, (με την οποία έδειξε τη δυναμική του και κατέθεσε το δικό του «όραμα» για τις εικαστικές παρεμβάσεις) και την εθελοντική δραστηριότητα ζωγραφικής παρέμβασης σε Σχολεία της πόλης που βρίσκεται σε εξέλιξη και τέλος υπενθύμισε το πάγιο αίτημα του Συλλόγου προς τη Δημοτική Αρχή, για παραχώρηση ενός χώρου για τις δραστηριότητές του. Κλείνοντας ενημέρωσε τους παρόντες ότι θα οργανωθεί ξεχωριστή έκθεση για τους καλλιτέχνες του συλλόγου που ασχολούνται με τις εικαστικές κατασκευές, το κόσμημα και τη διακόσμηση, για την οποία θα υπάρξει ενημέρωση πολύ σύντομα.

Στη συνέχεια  χαιρετισμούς απηύθυναν

  • Η κ. Λεβέντη, η οποία επαίνεσε τον Σύλλογο για τη δράση του και διαβεβαίωσε τα μέλη του  ότι το αίτημά τους λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν.
  • Ο κ. Κατσιάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην μακρόχρονη ιστορία της σχέσης του με τον Σύλλογο και τις δραστηριότητές του
  • Ο κύριος Μπουλούμπασης, ο οποίος αναφέρθηκε κατ’ εξοχήν στην εθελοντική δραστηριότητα  παρέμβασης στα Σχολεία, επαίνεσε και ευχαρίστησε την πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου γι αυτή τους την πρωτοβουλία.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 4 Ιουνίου και θα είναι επισκέψιμη για το κοινό καθημερινά τις ώρες 10.00-14.00 μ.μ. και 18.00-22.00 μ.μ.

Από το ΔΣ​