Δήμος Τρικκαίων

Ζωντανά η μεγάλη παράσταση των 200 τρικαλινών μαθητών – χορευτών

19 Μαρτίου 2016
Η τεχνολογία δίνει τη δυνατότητα να δούμε ζωντανά στα Τρίκαλα, την παράσταση των 200 τρικαλινών μαθητών. Πρόκειται για τη μεγάλη συνάντηση των 200 τρικαλινών μαθητών που στις αρχές Μαρτίου μετείχαν στο πρόγραμμα Χορεύω, άρα επικοινωνώ, που διοργάνωσε για τέταρτη χρονιά η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών,

σε συνεργασία με την ομάδα Battery Dance Company της Νέας Υόρκης (που εμπνεύστηκε το πρόγραμμα) και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Στα Τρίκαλα το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με τη στήριξη της Διεύθυνσης Παιδείας-Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για εφήβους έχει ως στόχος να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία των μαθητών μέσα από την τέχνη του χορού. Βασίζεται, δε, στο πρόγραμμα Dancing to Connect, το οποίο έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου. Στα Τρίκαλα υλοποιήθηκε από 29 Φεβρουαρίου έως 7 Μαρτίου 2016 από 200 μαθητές των σχολείων:
Γενικό Λύκειο Βαλτινού, Γυμνάσιο Μεγάλων Καλυβίων, Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου, 1o Γυμνάσιο Τρικάλων, 5o Γυμνάσιο Τρικάλων
Αφού το πρόγραμμα παρουσιάστηκε στις 8 Μαρτίου στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο, ταξιδεύει την Κυριακή 20 Μαρτίου στην Αθήνα. Εκεί, στη «Στέγη», οι μαθητές, μαζί με άλλους μαθητές από άλλα 5 σχολεία των Αθηνών, θα δώσουν μια μοναδική παράσταση.
Οι χορογραφίες θα είναι πολλές, ενδιαφέρουσες και ετερόκλητες, αλλά με έναν κοινό παρανομαστή: όλες θα είναι αποτέλεσμα συλλογικής εργασίας και αυτοσχεδιασμού, αποκαλύπτοντας την ενωτική δύναμη του χορού, που είναι και το βασικό ζητούμενο του προγράμματος.

Από την Αθήνα μετέχουν τα σχολεία:
1ο Γυμνάσιο Καματερού, 6ο Ενιαίο Λύκειο Καλλιθέας, 26ο ΓΕΛ Αθηνών (Μαράσλειο), 1ο ΕΠΑΛ Αιγάλεω, ΣΔΕ Περιστερίου (Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας).
Η παράσταση αρχίζει στις 19:00 της Κυριακής 20 Μαρτίου 2016 και θα τη δείτε από τον παρακάτω σύνδεσμο
http://www.sgt.gr/gre/SPG1542/

 

Από το γραφείο Τύπου