Δήμος Τρικκαίων

Από σήμερα στα Τρίκαλα το τριήμερο διεθνές συνέδριο Artience για τη φωνή

20 Οκτωβρίου 2023

Η ARTience by_PhonoQuest σε συνεργασία με το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, παρουσιάζουν το 3ο ARTience Διεθνές Συνέδριο για τη Φωνή με θέμα “Φωνητική Εκπαίδευση και Νέες Τάσεις”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20 – 22 Οκτωβρίου 2023 στο Μουσείο Τσιτσάνη, στα Τρίκαλα Θεσσαλίας. Το Συνέδριο πλαισιώνεται από την Πολυθεματική Δράση ARTience με ειδικό θέμα «η Κραυγή του πολέμου», η οποία τελεί υπό την αιγίδα και οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνεργασία με το Kharkiv I.P.Kotlyarevsky University of Arts.

Το 3ο ARTience Διεθνές Συνέδριο για τη Φωνή  προσφέρει φέτος μια πολυδιάστατη εμπειρία, αποτελούμενη από τρεις ξεχωριστούς άξονες δράσεων.

  • Ο πρώτος άξονας είναι το ίδιο το Συνέδριο, όπου σημαντικοί ομιλητές θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο της φωνητικής τέχνης.
  • Ο δεύτερος άξονας περιλαμβάνει τα ARTience Workshops, που προσφέρουν πρακτική εκπαίδευση και ευκαιρίες για τη βελτίωση των φωνητικών δεξιοτήτων.
  • Τέλος, ο τρίτος άξονας αφορά τη Πολυθεματική Δράση ARTience με ειδικό θέμα “η Κραυγή του πολέμου”, σε συνεργασία με το Kharkiv I.P. Kotlyarevsky University of Arts, και καλλιτέχνες από τα Τρίκαλα και την Ουκρανία.

Αναλυτικότερα, στο Συνέδριο (20 – 21/10) θα συμμετάσχουν σημαντικοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού, εκπαιδευτικού και επιστημονικού χώρου της Ελλάδας και του εξωτερικού, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις νέες εκπαιδευτικές τάσεις στη διεθνή κοινότητα και θα διερευνήσουν την ετοιμότητα του ελληνικού φωνητικού εκπαιδευτικού συστήματος να τις ενσωματώσει.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

 

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν τα ARTience Workshops, με την ευγενική χορηγία της Cosmos CSR, που στόχο έχουν την πρακτική εφαρμογή τεχνικών για την βελτίωση της φωνητικής απόδοσης, τα οποία θα διεξαχθούν υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων θεραπευτών και εκπαιδευτών φωνής με σημαντική εμπειρία στον χώρο της φωνής. Προσφέρονται δωρεάν προς το κοινό (διά ζώσης) και εστιάζονται στην ομιλούσα φωνή και ειδικότερα στη φωνή των εκπαιδευτικών.

Το Συνέδριο και τα ARTience Workshops απευθύνονται προς όλους τους επαγγελματίες φωνής – τραγουδιστές, ηθοποιούς, εκπαιδευτικούς, ψάλτες, ΩΡΛ, λογοθεραπευτές, δημοσιογράφους, δημόσιους ομιλητές- με έμφαση στους εκπαιδευτές τραγουδιού και φωνής.

Η Πολυθεματική Δράση ARTience με ειδικό θέμα “η Κραυγή του πολέμου”, αγκαλιάζει τη φωνή του ανθρώπου και εμπνέεται από αυτή για να δημιουργήσει έργα που μιλούν για την τραγικότητα του πολέμου, την μετανάστευση και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Οι καλλιτεχνικές δράσεις θα  διεξαχθούν στο Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη και περιλαμβάνουν:

  • Υβριδική συναυλία και ομιλίεςέργα σύγχρονων Ουκρανών και Ελλήνων συνθετών, Kharkiv I.P.Kotlyarevsky University of Arts
  • Εικαστική έκθεση/ ‘’η Κραυγή’’ Σύλλογος Τρικαλινών Ζωγράφων
  • Performance/ ‘’η Κραυγή’’ Dancespace σχολή χορού Μαρίας Γαδετσάκη
  • Συναυλία/ Μελών της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων ‘’Voci Intonate’’

Η ARTience by_PhonoQuest, που εδρεύει στα Τρίκαλα, έχοντας βιώσει προσωπικά τις τραγικές συνέπειες των πρόσφατων πλημμυρών και τις ανείπωτες καταστροφές που προκλήθηκαν, δρα με αγάπη και αλληλεγγύη. Ο Οργανισμός, μέσω της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του, οργανώνει καμπάνια για την παροχή υποτροφιών στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων, στηρίζοντας παιδιά πλημμυροπαθών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις σπουδές τους. Με αυτόν τον τρόπο, επιθυμεί να δώσει ένα αγκάλιασμα αλληλεγγύης και ελπίδας σε όσους έχουν ανάγκη.

Η διοργάνωση του 3ου ARTience Διεθνές Συνεδρίου για τη Φωνή στα Τρίκαλα, προσφέρει στην κοινότητα της περιοχής αλλά και όλης της Ελλάδας, ένα σημαντικό γεγονός που προωθεί την εκπαίδευση και τον πολιτισμό, υποστηρίζοντας την δια βίου μάθηση.

Το Συνέδριο, 20 & 21 Οκτωβρίου, θα διεξαχθή υβριδικά δίνοντας την δυνατότητα για δια ζώσης ή live streaming παρακολούθησης, ενώ τα ARTience Workshops (22/10) θα διεξαχθούν μόνο δια ζώσης.

Για την είσοδο σας στον συνεδριακό χώρο και την παρακολούθηση online, είναι αναγκαία η επίδειξη QR code που θα σας αποσταλεί κατόπιν της εγγραφής σας. Για να δηλώσετε συμμετοχή, ακολουθείστε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://docs.google.com/forms/u/1/d/e/1FAIpQLSdDqY93kmLiWroziYyP0CgGB4kePgwH4vkmeCNIDxPFh44ZwA/viewform?usp=sf_link

Για περισσότερες πληροφορίες: artience.gr | [email protected] | 6906610604 & 6945774666.

 

Συμμετέχουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για άτομα με αναπηρία

ΚΔΑΠ ΜΕΑ  Ήφαιστος

ΚΔΑΠ  ΜΕΑ «Με αγάπη»

ΚΔΑΠ  ΜΕΑ «Αγία Άννα»

Το 1ο Δημοτικό ειδικό Σχολείο Τρικάλων

Το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Τρικάλων

Το ΚΔΗΦ «ΓΕΦΥΡΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» της Π.Ο.Φ.Ε.Κ.Ο.

Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων

Το Σμήνος Μουσικής της Πολεμικής Αεροπορίας που φιλοξενείται για πρώτη φορά στα Τρίκαλα.

Μάλιστα σε αυτό μετέχουν δύο μουσικοί που ξεκίνησαν από τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων, οι κ. Κωνσταντίνος Δράκος και Δημήτρης Βούκιας.

Επιπλέον με την μπάντα της ΔΦΤ θα τραγουδήσει Θοδωρής Τσάτσος

Ο Θοδωρής Τσάτσος γεννήθηκε το 1987 στην Αθήνα. Ασχολήθηκε με το τραγούδι από μικρή ηλικία.
Από την ηλικία των 18 ετών ξεκίνησε να συμμετέχει ως ερμηνευτής σε μουσικά σχήματα και να πραγματοποιεί ζωντανές εμφανίσεις.
Έκανε μαθήματα τραγουδιού με τη δασκάλα Ασημίνα Μόρφη. Παράλληλα με αυτό άρχισε να γράφει τους πρώτους του στίχους.
Το 2019 εξέδωσε την πρώτη του συλλογή διηγημάτων με τίτλο “Εκτός οπτικού πεδίου” από τις εκδόσεις “Εύμαρος”.
Το 2021 κυκλοφόρησε ο πρώτος προσωπικός του δίσκος με τίτλο “Το πιο δικό μου ψέμα” από την εταιρία παραγωγής MLK.
Το 1998 συμμετείχε στο ντοκιμαντέρ “Νυχτολούλουδα” του Νίκου Γραμματικού με θέμα την εκπαίδευση των τυφλών παιδιών.
Το 2017 συμμετείχε στην θεατρική παράσταση “Πορνογραφία” του Simon Stevens από τη θεατρική ομάδα ΑΣΙΠΚΑ.
Από το 2015 είναι ιδρυτικό μέλος και αντιπρόεδρος του εθελοντικού οργανισμού “Διαβάζω για τους άλλους”.

Από το γραφείο Τύπου