Δήμος Τρικκαίων

Απορρίμματα

10 κανόνες για όμορφη και καθαρή πόλη

 

Συμβουλές για… “πέταμα”

Οδηγίες και συμβουλές της ΠΑΔΥΘ ΑΕ για την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Ποιες οι βασικές συμβουλές για την ανακύκλωση; Απαντήσεις ΕΔΩ

Τι ρίχνουμε στους μπλε κάδους ανακύκλωσης; Απαντήσεις  ΕΔΩ

 

 

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΓΚΩΔΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Συμβολή στην προσπάθεια για καθαρότερη πόλη, η συνεργασία πολιτών και Δήμου Τρικκαίων. Με ανακοίνωσή του, το τμήμα διαχείρισης απορριμμάτων της Δ/νσης Επιχειρησιακού Εργου ζητά από τους κατοίκους της πόλης των Τρικάλων να επικοινωνούν με την αρμόδια υπηρεσία, πριν απορρίψουν ογκώδη αντικείμενα, κλαδιά και χόρτα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει:

Όσοι από τους δημότες επιθυμούν να διαθέσουν ογκώδη αντικείμενα (έπιπλα, στρώματα) και κλαδιά –χόρτα κηπουρικών εργασιών πρέπει να επικοινωνούν πρώτα με το Τμήμα Διαχείρισης Απορριμμάτων του Δήμου Τρικκαίων στα τηλ. 2431076611 & 76612 ή στο 2431020000 “Γραμμή του πολίτη”.

Τα αντικείμενα αυτά και τα κλαδιά δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε όπως δίπλα σε κάδους, πλατείες, παρτέρια και πεζοδρόμους αλλά στο πεζοδρόμιο του κατόχου κατά την ημέρα αποκομιδής  που έχει συμφωνηθεί κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με την υπηρεσία καθαριότητας. Έτσι ώστε τα πεζοδρόμια να μένουν ελεύθερα στους πεζούς και να μην εμποδίζεται η ορατότητα των οχημάτων.

Επίσης μεγάλη προσοχή τώρα που αρχίζουν τα κρύα σε όσους χρησιμοποιούν καυσόξυλα για θέρμανση. Ο τρόπος διάθεσης των υπολειμμάτων καύσης (στάχτες, κάρβουνα) πρέπει να γίνεται αφού είμαστε σίγουροι ότι έχουν σβήσει, καλά διότι υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στους κάδους απόθεσης αλλά και επέκτασης της σε πλαϊνά παρκαρισμένα οχήματα».

Σε μήνυμά του, ο  αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Δημ. Βασταρούχας, σημειώνει: «Με μερικές απλές κινήσεις μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι ουσιαστικά στην καθαριότητα και την εικόνα της πόλης και να διευκολύνουμε το έργο των υπηρεσιών του Δήμου. Οφείλουμε όλοι να προφυλάξουμε τη δημόσια υγεία και αισθητική.

Από το γραφείο Τύπου

Τρίκαλα 20/10/2017

Σχετικά έγγραφα