Δήμος Τρικκαίων

"Η γνώμη σου μετράει" για την ονοματοδοσία των γεφυρών

20 Απριλίου 2017
Ο Δήμος Τρικκαίων ανακοινώνει ότι από σήμερα Πέμπτη 20 Απριλίου 2017 τίθεται σε διαβούλευση η ονοματοδοσία των γεφυρών των Τρικάλων, βάσει της απόφασης 217/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου. Η διαβούλευση είναι ηλεκτρονική, με την «πλατφόρμα» e-politis που διαθέτει ο Δήμος, «φιλοξενώντας» και τους Δήμους Λαρισαίων, Καρδίτσας, Βόλου και Κατερίνης.

Στη διαβούλευση τίθεται η εισήγηση της Επιτροπής Ονοματοδοσίας προς το Δημοτικό Συμβούλιο και κάθε πολίτης θα μπορεί να γνωμοδοτεί σχετικά, εκφράζοντας επωνύμως την άποψή του. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να ακολουθήσει 5 πολύ απλά και συγκεκριμένα βήματα:
1. Είσοδος στη σελίδα με τη διεύθυνση http://trikalacity.e-politis.gr/

  1. Δημιουργία λογαριασμού, με διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) και προσωπικό κωδικό
  2. Παράθεση των προσωπικών στοιχείων του κάθε πολίτη, για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας των σχολίων
  3. Μετάβαση στη σελίδα των διαβουλεύσεων, με δύο τρόπους:
    – είτε από το εικονίδιο «Ενεργές Διαβουλεύσεις» στο κάτω μέρος της σελίδας και πατώντας στον σύνδεσμο «Ονοματοδοσία γεφυρών» (απευθείας μεταπήδηση στη συζήτηση)
    – είτε από το εικονίδιο e-διαβούλευση στο μέσον της σελίδας (με το συγκεκριμένο εικονίδιο ο χρήστης βλέπει και τυχόν άλλες ενεργές διαβουλεύσεις)
  4. Στην ενότητα «Συζήτηση», πατώντας «Νέα συζήτηση», ο κάθε πολίτης εκφράζει την άποψή του.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΕΔΩ

Η συγκεκριμένη διαβούλευση, όπως κάθε άλλη, έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Μαΐου 2017. Απαραίτητο στοιχείο για να ενισχυθεί ο διάλογος, είναι το θάρρος της γνώμης του καθενός και η ενυπόγραφη κατάθεση απόψεων.

Ο Δήμος Τρικκαίων επιθυμεί την ενεργό συμμετοχή των πολιτών, ως στοιχείο ενίσχυσης της δημοκρατίας, στο πλαίσιο της ελεύθερης έκφρασης για θέματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα, με το μέλλον, με την εν γένει δραστηριότητα του Δήμου ως ζωντανού οργανισμού – «καθρέφτη» των πολιτών.

Σημειώνεται ότι την εισήγηση και την διεύθυνση για συμμετοχή στη διαβούλευση μπορεί να βρει ο κάθε ενδιαφερόμενος και από την ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων trikalacity.gr στην ενότητα «Συμμετέχω».

 

Από το γραφείο Τύπου