Δήμος Τρικκαίων

#ΜένουμεΣπίτι... με γυμναστική

ΤΕΦΑΑ Τρικάλων: Ασκήσεις ενδυνάμωσης σε σκαλοπάτια και τοίχο (Εργασίες στην Παιδαγωγική Γυμναστική Α΄ Έτους)

Οταν το #μένουμε σπίτι# αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας” οι παρούσες εργασίες αποτελούν ένα δείγμα μιας συλλογικής προσπάθειας, φοιτητών και διδασκόντων, στο πλαίσιο των διαδικτυακών μαθημάτων, στο αντικείμενο της Παιδαγωγικής Γυμναστικής (ΤΕΦΑΑ-ΠΘ, Β’εξάμηνο). Οι υπεύθυνες διδάσκουσες, Ελιζάνα Πολλάτου, αναπληρώτρια καθηγήτρια και Νάντια Καραδήμου, Ε.Ε.Π., προέτρεψαν τους φοιτητές να χωριστούν σε ομάδες και επιλέγοντας ένα αντικείμενο μέσα από το σπίτι,, να εφαρμόσουν δημιουργικά τη διδαχθείσα ύλη (των μόλις 4 εβδομάδων). Η ανταπόκρισή τους ήταν άμεση και το αποτέλεσμα πρωτότυπο, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί από το ευρύ κοινό, με ασφάλεια, ακολουθώντας τα σημεία κλειδιά και την αναλυτική περιγραφή των ασκήσεων. Έπεται συνέχεια με αρκετά ακόμη αντικείμενα σπιτιού..

Ασκηθείτε

Για τα σκαλοπάτια από ΕΔΩ

Για τον τοίχο από ΕΔΩ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσαρμογές Διατροφής και Άσκησης στις ημέρες του κορονοϊού

Η Ομάδα Ειδικών Αθλητικής Διατροφής του Πανελλήνιου Συλλόγου Διαιτολόγων – Διατροφολόγων (ΠΣΔΔ) ετοίμασε οδηγίες σχετικά με τις προσαρμογές που πρέπει να κάνουμε ώστε να παραμείνουμε υγιείς όσο ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

Δείτε τις ΕΔΩ

 

 

Υπουργείο Υγείας: Οι κανόνες υγιεινής για τα τρόφιμα την περίοδο του κορονοϊού

Το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν ερωτημάτων που υποβλήθηκαν εκ μέρους των καταναλωτών αναφορικά με την εφαρμογή κανόνων υγιεινής κατά την προμήθεια των αγαθών και τη διαχείριση των τροφίμων που προορίζονται για οικιακή παρασκευή, χειρισμό και αποθήκευση τροφίμων για ιδιωτική κατανάλωση, δεδομένης της πανδημίας, εξέδωσε σχετική Εγκύκλιο.

Ενδεικτικά ΕΔΩ

Αναλυτικά ΕΔΩ

ΤΕΦΑΑ Τρικάλων: Πρακτικές συμβουλές άσκησης τώρα που #ΜένουμεΣπίτι

Σε μία προσπάθεια ενημέρωσης του κοινού, μέλη του επιστημονικού δυναμικού του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων ηγήθηκαν ομάδας Ελλήνων ειδικών οι οποίοι εξέδωσαν πρακτικές οδηγίες άσκησης για την αντιμετώπιση των συνεπειών του «μένουμε σπίτι».
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

 

 

Ασκηση 7 εβδομάδων

Με τη συνεργασία της Ομάδας Lifewalkers

Η Ερευνητική Ομάδα Καρδιακής Άσκησης (CERG) του Nορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστημών και Τεχνολογίας προτείνει ένα πρόγραμμα άσκησης 7 βδομάδων για την βελτίωση της ευρωστίας και της υγείας μας. Πληροφορίες ΕΔΩ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ

Γυμναστική στο Σπίτι από το πρόγραμμα Αθληση για Ολους του Δήμου Τρικκαίων

Προγράμματα γυμναστικής στο σπίτι, με σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και την κινητική αναψυχή από την πτυχιούχο φυσικής αγωγής Κατερίνα Κηριμπέση, γυμνάστρια στο πρόγραμμα «Αθληση για όλους» του τμήματος πολιτισμού – αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων.
Το πρόγραμμα αποτελείται από πολυαρθρικές ασκήσεις, ασκήσεις δηλαδή που δουλεύουν πολλές μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα , αυξάνοντας επίσης τους καρδιακούς σφιγμούς , ενεργοποιώντας έτσι το καρδιοαναπνευστικό μας συστημα ( αερόβιο). Επαναλαμβάνουμε 15 επαναλήψεις την κάθε άσκηση. Μόλις ολοκληρώσουμε τον πρώτο κύκλο κάνουμε ένα διάλειμμα 1,5-2 λεπτά. Κάνουμε στο σύνολο 4 κύκλους.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

 

Η άσκηση ως πρόληψη και θεραπεία για ηλικιωμένους/ες

Με τη συνεργασία της ομάδας LifeWalkers